Zagreb: Otvoren Međunarodni festival studentskog kazališta

Predstavom "Katastrofa" studentskog kazališta Les Indifferents iz Pariza večeras je u Teatru ITD u Zagrebu otvoren Međunarodni festival studentskog kazališta "Test! 5". L

Na otvorenju te jednotjedne smotre djela godišnje studentske proizvodnje u Hrvatskoj i Europi istaknuto je kako se tom priredbom želi promicati stvaralaštvo mladih i domaće i strane kazališne predstave i njihove sudionike te stvoriti mreža suradnje studentskih kazališnih skupina.

O studentskom kazališnom stvaralaštvu, odnosima među kazališnim družinama i sudjelovanju na kazališnim festivalima u inozemstvu bit će priređene i radionice, performansi, instalacije, videoprojekcije, plesne improvizacije i predstavljanje kazališnih publikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tjedan dana osim u ITD-u studentske će kazališne družine iz Zagreba, Mostara, Moskve, Ljubljane i Beograda nastupiti u Tvornici, u "Pauku" u SKUC-u i Multimedijalnom centru Studentskog centra.

Međunarodni festival studentskog kazališta zajednički su financirali Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, zagrebački Gradski ured za kulturu i Ministarstvo kulture.

(Hina) xta ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara