Zagreb: Prosvjednicima uručena sudska rješenja o deblokadi "Coatia busa"

Prosvjednicima koji su početkom studenoga blokirali ulaz u ´Croatia Bus´ danas su dostavljena rješenja o deblokadi tvrtke, potvrdio je Hini sudac zagrebačkog Općinskog suda Nikola Opatić.

Tu je odluku sudski dostavljač danas uručio prosvjednicima, koji bi u roku od tri sata trebali napustiti krug tvrtke i vratiti je u prvobitno stanje, rekao je Opatić.

Dodao je da o sudskom ovršitelju, koji treba provesti ovrhu, ovisi hoće li tražiti pomoć policije ako nezadovoljni radnici dobrovoljno ne napuste mjesto prosvjeda.

Marinko Vidaković, jedan od prosvjednika, rekao je da se u sudskim rješenjima koja su im uručena bez omotnica navode različiti datumi njihova donošenja što, po njegovoj procjeni, pokazuje da je čitav postupak proveden na brzinu.

Dođe li do deložacije, nezadovoljni radnici napustit će mjesto prosvjeda, ali će ih desetorica ostati u krugu tvrtke jer im imena nisu navedena u sudskim rješenjima, kazao je Vidaković.

Otkad su prosvjednici 5. studenoga blokirali ulaz u ´Croatia Bus´, optužujući upravu za niz nezakonitosti, Općinski sud već je donio dvije mjere o deblokadi, ali su prosvjednici nakon deložacije ponovno zapriječili ulaz u ´Croatia Bus´.

Direktor tvrtke Trpimir Sulić kaže da provedba sudskih rješenja o deblokadi ovisi o zagrebačkom Općinskom sudu i policiji, a nada se da će biti provedena još ovoga tjedna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljni radnici, koji vodstvo ´Croatia Busa´ optužuju za nezakonito preuzimanje radničkih dionica i poslovanje na crno, jutros su onemogućili ulaz u tvrtku direktoru Trpimiru Suliću tvrdeći da on nije legalno izabrani direktor.

Sulić je ipak uz pomoć policije iza devet sati uspio ući u svoj ured u krugu ´Croatia Busa´.

Glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja izjavila je Hini da je policija intervenirala zbog narušavanja javnog reda i mira u ´Croatia Busu´ i dodala da će danas biti podnijete prekršajne prijave protiv nekoliko prosvjednika i Sulića.

Vidaković naglašava da Suliću nisu dozvolili ulaz u tvrtku jer zagrebački Trgovački sud nije priznao odluku Skupštine dioničara (održane 19. prosinca), koja je Sulića imenovala direktorom poduzeća.

Prosvjednici stoga ne priznaju odluku Trgovačkog suda koji je 14. veljače na prijedlog ´Croatia Busa´ Sulića ipak imenovao direktorom, kaže Vidaković.

Sulić pak tvrdi da ga je prije mjesec i pol dana Nadzorni odbor ´Croatia Busa´ imenovao direktorom tvrtke, a to dokazuje rješenje Trgovačkog suda (od 14. veljače) o upisu u sudski registar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara