Zapovjednik HRM-a s čelnicima grada Pule i Istarske županije

ZAPOVJEDNIK Hrvatske ratne mornarice komodor Zdravko Kardum rekao je danas u Puli u razgovoru s istarskim županom Ivanom Jakovčićem i gradonačelnikom Lucianom Delbiancom kako će HRM u Istri, posebice u Puli, zauzimati puno manje prostora nego do sada.

Nazočnost Mornarice potrebna je kako bi štitila hrvatsko teritorijalno more i ona će uvijek ostati dijelom Pule, imajući u vidu njezinu bogatu tradiciju, ali nam ne treba toliko nekretnina koliko ih sada posjedujemo, kazao je Kardum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitan koje su im nekretnine potrebne kazao je kako će HRM zadržati zgradu Admiraliteta na pulskoj rivi i Muzil, te da će ostati nazočna u Savudriji zbog položaja i nadmorske visine koji omogućuju radarski nadzor hrvatskih teritorijalnih voda. HRM ostaje u Domu hrvatskih branitelja u Puli, ali više zato, kako je rekao, "da se obrani od pretjerane komercijalizacije".

Glede buduće prisutnosti vojnih brodova u pulskoj luci Kardum je napomenuo kako bi jedan od brodova povremeno boravio u luci, ali će i njegova i namjena ostalih brodova HRM-a biti puno drukčija. "Novi brodovi HRM-a morat će biti korisni i u miru, služit ćemo znanosti i ekologiji te nadzirati jadranske plovne putove", zaključio je zapovjednik HRM-a komodor Zdravko Kardum.

Izaslanstvo HRM-a je za službena posjeta Istarskoj županiji i Puli danas položilo vijenac kod Središnjeg križa na gradskom groblju u Puli u čast poginulim hrvatskim braniteljima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara