Ženeva: Počela UN-ova konferencija o palestinskim izbjeglicama

GLAVNI tajnik UN-a Kofi Annan pozvao je u ponedjeljak međunarodnu zajednicu da učini više kako bi se pomoglo palestinskim izbjeglicama na palestinskim teritorijima, ali i u drugim zemljama Bliskog istoka.

"Palestinski izbjeglice i dalje se teško nose sa sve većim socijalnim i ekonomskim problemima te strahuju zbog svoj nesigurne budućnosti", rekao je Annan otvarajući međunarodnu konferenciju o palestinskim izbjeglicama u Ženevi.

Na dvodnevnoj konferenciji čiji su domaćini švicarska vlada i UN-ova Agencija za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNWRA) razgovarat će se o obećanjima danim palestinskim izbjeglicama kojih je registrirano oko 4 milijuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od rujna 2000. godine, broj Palestinaca na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze koji ovise o pomoći UNRWA povećao se sa 130.000 na 1,1 milijun. U tome se razdoblju broj Palestinaca koji žive ispod praga siromaštva utrostručio, odnosno sa 20 posto povećao se na 60 posto", rekao je Annan. U radu konferencije koja je počela u ponedjeljak očekuje se sudjelovanje 350 predstavnika iz 62 zemalje i 29 međunarodnih organizacija.

(Hina) xmh ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara