Zlatko Tomčić nositelj svih izbornih lista stranke

HRVATSKA seljačka stranka (HSS) predstavila je danas svoje izborne liste koje će nositi predsjednik stranke Zlatko Tomčić.

U HSS-u kažu da su im liste drugačije od prijašnjih, da su pokušali naći mjeru između mladih i starih kandidata, osigurati prostor za žene i nestranačke kandidate, za sve županijske organizacije.

Tomčiću je pripalo prvo mjesto u 2. izbornoj jedinici, na čelu HSS-ove liste u 1.-oj jedinici je Luka Trconić (saborski zastupnik), u 3.-oj Zvonimir Sabati (župan), u 4.-oj Željko Pecek (ministar), u 5. izbornoj jedinici Ljubica Lalić (zastupnica).

Prvo mjesto u 6. izbornoj jedinici pripalo je Željku Ledinskom (Hrvatske šume), u 7.-oj Božidaru Pankretiću (ministar), u 8.-oj Anti Simoniću (potpredsjednik Vlade), u 9.-oj Anti Markovu, a u 10.-oj jedinici Luki Roiću (zastupnik).

HSS ima svoje kandidate za liste talijanske, bošnjačke, češke i mađarske manjine, lista dijaspore još se utvrđuje, no u stranci najavljuju da će na njoj biti kandidati iz BiH, Vojvodine, Kanade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na HSS-ovim listama mjesto su našli i nestranački kandidati, npr. gradonačelnik Zaprešića Vinko Morović (drugi u 1. izbornoj jedinici) i rukometašica Kaja Ileš (deseta u 4. jedinici).

Iako se najavljivalo, među HSS-ovim izbornim adutima nema nestranačkog Branimira Lokina, glavnog ekonomista stranke.

Od 140 mjesta, ženama je pripalo 20-ak - Lalić je prva na listi, druga mjesta pripala su Marijani Petir (zastupnica), Sanji Katić (Klub mladih HSS-a), Vlasti Hubicki (županica).

Svoja mjesta na HSS-ovim listama našli su pjevači Jadranko Črnko i Bojan Kodrić, Branko Borković - Mladi Jastreb, Zdenko Tomčić (brat predsjednika stranke), glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Nenad Matić, te pomoćnik ministra poljoprivrede Josip Hrala, protiv kojeg je vođen sudski postupak koji je, kažu u HSS-u, završio u Hralinu korist.

HSS će svoje izborne liste predati DIP-u 3. studenoga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara