Audi TT: Još jedan tuning

Audi TT: Još jedan tuning

AUDI TT je za brojne renomirane tunere gotovo nezaobilazan predmet čežnje. U njemu su inspiraciju našli Abt, Nothelle, a sada i Ppi Automotive Design.

Popularni Audijev specijalista nedavno je u svoju ponudu uvrstio i drugu generaciju ingolstadtske sportske minijature. Potpuna ponuda uključuje cjelokupan set proizvoda koji zahvaća eksterijer i interijer vozila, ali i mehaniku automobila.

Automobil se estetski sprijeda distancira novim odbojnikom i maskom hladnjaka. Bok vozila oplemenjen je zadebljanjima pragova i 19-inčnim aluminijskim naplatcima (PPI Formula) s gumama mjera 235/35, dok je straga ugrađen difuzor i karbonski spojler. Ugradnjom tvrđih opruga automobil je spušten za 30 mm, dok su kočnice pojačane diskovima većeg promjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče interijera, središnji lajtmotiv je sportski upravljač, u potpunosti izrađen od strane PPI-a. Naravno, tvrtka je spremna u potpunosti zadovoljiti zahtjevima kupaca, pa u ponudi tek stoji da je opseg ponude potpun i obuhvaća podne prostirke s jedne i interijera u koži s druge strane.

Dvolitreni TFSI četiri-cilindarski motor u režiji PPI-a nasviran je na 180 kW/245 KS pri 5.100 o/min i 366 Nm okretnog momenta dostupnog već pri 1.800 o/min. Punim imenom PPI PS TT hvata 100 km/h za 6,3 sekundi, odnosno 0,3 sekundi brže od izvornika. Maksimalna brzina i dalje je 250 km/h.

Nije radikalno, no zahvati na elektronici i ispušnom sustavu sasvim su dovoljni da se istaknu pravi potencijali TT-a. Za one najzahtjevnije tu je ionako Abt i njegova prerada snažna preko 300 KS.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara