Ferrari 612 Scaglietti - čuvaj se Vanquish!

Ferrari 612 Scaglietti - čuvaj se Vanquish!

FERRARI je konačno objavio službene fotografije dugo očekivane zamjene za model 456M. Nasljednik će biti premijerno predstavljen na salonu automobila u Detroitu početkom iduće godine.

Jedini model u gami, kojeg karakterizira sprijeda postavljen motor i četiri sjedala u novom izdanju se zove 612 Scaglietti i rasteže se na 4.902 mm. No vratimo se samom imenu. Ovim modelom Ferrari odaje počast dizajneru Sergiou Scagliettiu, koji je svojevremeno radio za ovu tvrtku. snimke Dizajn ovog puta potpisuje Pininfarina.

Usprkos većim gabaritima, primjena aluminija je kumovala smanjenju mase za 60 kg u odnosu na prethodnika. Pri tome treba imati na umu da nije riječ o kozmetičkom povećanju dimenzija, već iole značajnom. Vjerovali ili ne, putnici imaju čak 136 mm više prostora u predjelu koljena što je izvanredan rezultat. Tu je i prtljažnik čiji obujam iznosi 240 litara.

Ipak, ono najbolje krije se ispod lima. Tehnički dragulj, aluminijski V12 iz 5.748 ccm obujma razvija 397/540 kW/KS pri 7.250 o/min, te okretni moment od 585 Nm pri 5.250 o/min. Ubrzanje do stotke traje 4.2 sekunde, a maksimalna brzina čak 315 km/h.

Idealan raspored masa i elektro-hidraulički mjenjač s 6 stupnjeva osiguravaju vrhunski užitak u vožnji, bilo da je riječ o zavojitim cestama ili autoputu. Cijena je za sada nepoznata.

Tekst se nastavlja ispod oglasaZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara