Kad intima traži depilaciju

Kad intima traži depilaciju

Već ste navikli da ljeti, kada je njega tijela u pitanju, 80 posto vremena razmišljate o depilaciji. Noge, pazuh i bikini zona, područja su koja zahtijevaju stalnu njegu. Brijanje žiletom nije najsretnije rješenje jer ste se time dlačica "riješili" vrlo kratkoročno, a sljedeće koje će narasti bit će gušće i deblje. Depilacija kremom također nema dugotrajne rezultate, a osim toga, često su neugodnog mirisa, nespretne za rukovanje i kemijski neprilagođene tako intimnom prostoru. Dakle, može se zaključiti da su one manje bolne vrste uklanjanja dlačica kratkotrajne, a one bolnije ipak dulje traju, a koža je osjetno nježnija i glađa. Međutim, postoji bolno i "bolno". Prevedeno - postoji "nepodnošljivo, dođe mi da vrištim " bolno i  "da se nekako izdržati" bolno.
 
Brazilska depilacija - samo za najhrabrije

Kažu "prvi puta je najteže". Ovo pravilo svakako vrijedi i kod brazilske depilacije. Pogotovo ako ste prethodno brijali dlačice s bikini zone. Što je zapravo "brazilska depilacija"? Brazilskom depilacijom nazivamo skidanje svih dlačica s područja bikini zone, Venerinog brežuljka i stidnih usana. Radi se voskom koji se skida brzim potezima u smjeru suprotnom od dlačica. Vosak je većinom na bazi meda, a može se nanositi špatulom ili trakicama. Istina je da boli, ali je istina i da ćete gotovo 3 tjedna uživati u glatkoj koži. Osim toga, samo prvi put je najgore, kasnije je sve lakše i lakše. Cijena ovakve depilacije je otprilike šezdesetak kuna, dok je depilacija bikini zone toplim voskom 30 kuna. S obzirom na tu cijenu, doista se ne isplati kod kuće mučiti s raznim preparatima čija je cijena možda i viša od ove, a u čijem ćete rezultatu uživati svega nekoliko dana.

Egipćani znaju znanje

Takozvana "egipatska depilacija" radi na sličnom principu kao i brazilska, ali je manje bolna. Nije teško zaključiti da je takva depilacija i skuplja, ali je, kako kažu, vrijedna svake kune. Može se koristiti i kod najosjetljivije kože jer se hladna nanosi na kožu. Osim toga, takva vrsta depilacije je i svojevrstan piling pa koža dugo nakon nje ostaje glatka. Važno je napomenuti da nakon egipatske depilacije ne možete očekivati neugodne crvene prištiće ili urastanje dlačica. Ako se pitate kolika je cijena ovakve depilacije - pomnožite cijenu brazilske depilacije sa dva. Vrijedi li dvostruko? Itekako. No, za one izuzetno sramežljive mnogi savjetuju da egipatsku depilaciju rade kod kuće. Slijedi recept za smjesu koja se koristi kod egipatske depilacije: 3 kilograma šećera, 60 g limunske kiseline i 4 dcl vode.

Sastojci se zagrijavaju na laganoj vatri. Nakon nekog vremena smjesa će se početi pjeniti. Tada treba maknuti smjesu sa vatre i čekati da se ohladi do sobne temperature. Praktično je od smjese napraviti kuglu i lijepiti u smjeru suprotnom od smjera dlačica,a skidati u smjeru dlačica. Takva smjesa nije ljepljiva i lako se skida. Osim ovog "recepta" možete napraviti i malo drugačiju smjesu za koju vam je potrebno 200 g šećera, 200 g meda i pola limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se šećer prži na laganoj vodi potrebno je dodati med i sok od pola limuna. Smjesu izlijte na suhu krpu i miješajte dok smjesa ne postane zlaćane boje. Oblikujte kuglicu i nanosite na već navedeni način. Ako vam se ne sviđa ovaj recept i radije biste pojeli ovaj med nego li ga koristili za depilaciju - ne očajavajte, i za vas postoji recept: 2 šalice šećera, 1/4 šalice limunova soka i 1/4 šalice vode.

Sastojke pržite dok smjesa ne počne kuhati. Potrebno je posebno obratiti pozornost da šećer ne kristalizira do kraja. Izlijte smjesu u posudu koju ćete kasnije koristiti za podgrijavanje smjese. Imajte na umu da svako podgrijavanje ovakve smjese dodatno "zgusne" smjesu, pa ju nećete moći dugo koristiti ako ćete ju stalno iznova zagrijavati. Dodatni savjet: ako ipak napravite smjesu koja nije dovoljno gusta da bi se oblikovala kuglica - koristite smjesu kao tekući vosak koji ćete koristiti pomoću trakica.

Depilacija čokoladom

U čemu je "štos"? Čokolada se nanosi na kožu i pomoću trakica uklanja zajedno s dlačicama. Dlačice će nestati, a koža ostati "nahranjena". Zapravo, radi se o vosku u koji je samo dodan ekstrakt čokolade. Ovakav postupak je bolan kao i klasična metoda uklanjanja dlačica voskom, ali djeluje na kožu mnogo bolje od običnog voska zbog hranjivih sastojaka. U skladu sa time, ovakav tretman nešto je skuplji od depilacije voskom.

Laserska depilacija nije IPL depilacija

Iako su najskuplje od svih navedenih, ove depilacije manje su bolne, a rezultati su trajniji. Cilj je uništiti korijen dlačica, laserskom pomoću lasera ili IPL-om pomoću svjetla. IPL metoda je manje bolna od laserske, no, navodno, nije toliko učinkovita. Mnogi tvrde da su im se dlačice nakon IPL depilacije vratile kao da nisu niti bili na takvoj vrsti depilacije, tako da se treba dobro razmisliti prij nego se odlučite investirati nekoliko tisuća kuna u IPL depilaciju.

Al.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara