"Komični Ali" napustio Bagdad u potrazi za novim životom

"Komični Ali" napustio Bagdad u potrazi za novim životom

MILJENIK ljubitelja dobrog smijeha, ali i najvažnijih svjetskih medija i političara, Mohammed Saeed al-Sahaf ili kraće "Komični Ali", pojavio se iznenada u Abu Dhabiju te dao intervju za lokalnu TV stanicu.

Irački ministar informiranja u vrijeme režima Saddama Husseina sasvim je neočekivano postao medijska zvijezda za vrijeme rata u Iraku, a nadimak "Komični Ali" zaslužio je smiješnim i bizarnim izjavama.

Najčešće se spominje njegovo proglašavanje pobjede nad Amerikancima u trenucima prodiranja marinaca u sam centar Bagdada, ali i navika baratanja napunjenom puškom na tiskovnim konferencijama.

U svom prvom javnom razgovoru nakon pada režima Saddama Husseina, Saeed je izjavio da je napustio Bagdad, ali i da se jednog dana želi vratiti u domovinu.

"Kad sam odlazio iz Bagdada, znao sam da se možda nikad neću vratiti, ali ipak se nadam i molim Bogu da ću jednog dana otići kući." - izjavio je Al-Sahaf za televiziju Abu Dhabija, pa dodao: "Osjećam se isto kao i svaki drugi građanin Bagdada... Nije mi puno značilo to što sam bio ministar. Ovaj put su moji osjećaji zaista pomiješani, tu ima i tuge, ali i nade."

Al-Sahaf, koji se nije našao na američkom popisu najtraženijih dužnosnika Saddamova režima, oslobođen je u lipnju nakon što se predao američkim snagama u Bagdadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sada pokušavam izgraditi svoj život na najobjektivniji mogući način, moram smisliti što ću raditi u budućnosti" - izjavio je Al-Sahaf de dodao kako će najvjerojatnije ostati živjeti i raditi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koje je nazvao "bratskom zemljom".

Nedavno mu je jedna televizijska stanica iz Emirata ponudila posao analitičara, i iako "Komični Ali" se još nije izjasnio o toj ponudi, neki mediji nagađaju da je njegov dolazak u Abu Dhabi naznaka da će prihvatiti taj posao.

Upitan o svojim, blago rečeno, slikovitim konferencijama za tisak u Bagdadu, Al-Sahaf je kratko rekao: "Informacije su bile točne ali interpretacije nisu. Radio sam svoj posao do zadnjeg trenutka."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara