MAZDA CX-5: Konceptni cabrio terenac

MAZDA CX-5: Konceptni cabrio terenac

CX-5 je Crossover studija inspirirana Hakazeom - konceptom predstavljenim na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi. Trebala bi na neki neobičan način ujediniti ono što predstavlja MX-5 i CX-7 SUV: otvoreni krov i praktičnost.

Iako Mazda još nije ulazila u ovaj segment tržišta mora se priznati da CX-5 izgleda prilično zoom zoom. I dok maska hladnjaka te stražnja svjetla izgledaju poznato nađe se i pokoja novina. Finalna verzija će dolaziti s odvojivim panelima krova što će zasigurno pridonijeti jednostavnosti pretvaranja CX petice u kabrio.

U oko upada i jedan detalj poznat otprije sa sportske RX-8.-stražnja "suicide" vrata. Znatno su manjih dimenzija od prednjih i otvaraju se "obrnuto" što dakako objašnjava i njihov naziv. Njih je nemoguće otvoriti dok su prednja zatvorena, a zamjetan je i poboljšani eksterni dojam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutrašnjost će biti opremljena šarolikom lepezom hi-tech novotarija tipa USB porta za spajanje vlastitog MP3 playera kao i mogućnost korištenja Bluetooth tehnologije za jednostavnije telefoniranje.

Iako CX-5 još službeno nije potvrđen, Mazda najavljuje da bi se ovakav automobil mogao naći na tržištu do 2010. Jedini konkurent Land Rover Freelander dotada može mirno spavati.

B.I.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara