SDP-ova zastupnica slikala se gola

SDP-ova zastupnica slikala se gola

SABORSKA zastupnica SDP-a Dijana Čizmadija prije nego što je započela političku karijeru bavila se manekenstvom. Razgolićena Riječanka osamdesetih godina pozirala je poznatom fotografu Sthepanu Lupinu.

Fotografiju zastupnice Čizmadije, koju je osamdesetih snimio Lupino, objavio je u najnovijem broju tjednik Globus.

Lupino za Čizmadiju kaže da je bila avangardna osoba i vrlo inteligentna. Sjeća se da se s tada dvadestogodišnjom Riječankom moglo "divno razgovarati". SDP-ova zastupnica Lupinu je pozirala nekoliko puta, a jednu njenu fotografiju objavio je u svojoj prvoj monografiji "En avant!"

U vrijeme dok je bila manekenka Čizmadija je surađivala s poznatim imenima hrvatskog modnog dizajna. Nosila je šešire Nade Kobali i sudjelovala na velikoj modnoj reviji koju je 1986. godine u Milanu organizirala galerija Ulupuh.

Dijanine duge gole noge krasile su naslovnicu albuma parnog valjka "Probudi se".

Čizmadija se u politiku uključila vrlo rano. Poznato je da njen studij sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu stipendirala Socijaldemokratska partija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednjim parlamentarnim izborima Čizmadija se našla na izbornoj listi SDP-a u Primorsko-goranskoj županiji. U Sabor je ušla kao zamjena Slavku Liniću.

Za Čizmadiju bi malo tko znao da je zastupnica da početkom mjeseca nije prvi put istupila u javnosti. Tada je odlučila dati ostavku na članstvo u Glavnom Odboru SDP-a te u stranačkom klubu zastupnika, jer, kako je rekla, " u SDP-u nema slobode djelovanja i prava na izdvojeno mišljenje". Prije dva dana ostavku je povukla.

Otkako je prije 17 mjeseci sjela u saborske klupe Čizmadija pred zastupnicima nije rekla ni riječi. Zbog toga joj prebacuju stranačke kolege u Saboru, a novinari su je optužili da je šuteći zaradila 200.000 kuna.

"Nikada nisam pristala na medijsku demokraciju i ocjenjivanje da je dobar zastupnik samo onaj zastupnik koji je dobro medijski predstavljen", uzvratila je Čizmadija. Atraktivna zastupnica  rekla je da se njezin zastupnički rad odnosi na promicanje novih zakona, poput zakona o zaštiti okolišra i ravnopravnosti spolova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara