Skandal u BiH: Djeca skupljaju sličice krvavog Toše Proeskog i njegovog sprovoda

Piše:
utorak, 12.2.2008. 20:41
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Skandal u BiH: Djeca skupljaju sličice krvavog Toše Proeskog i njegovog sprovoda

POKUŠAJI zarade na tragediji makedonske zvijezde Toše Proeskog ovih su dana dosegli vrhunac, i to u Bosni i Hercegovini, u kojoj je u prodaju pušten album sa samoljepljivim sličicama Toše Proeskog. Osim što urednik izdanja nikog nije pitao za autorska prava, što otvoreno priznaje u razgovoru za Hayat TV, sam je osmislio sekcije "Automobilska nesreća" i "Sahrana" u kojima tamošnja djeca moraju sakupiti sličice smrskanog automobila, uplakane obitelji, pa i pjevača kako leži u krvi.

Album sa samoljepljivim sličicama Toše Proeskog u BiH košta nešto više od 10 kuna, a njegov sadržaj, odnosno kategorije, zgrozile su javnost čitavog Balkana. Njihov autor, kao i urednik albuma, je Željko Bošnjak, koji je u razgovoru za Hayat TV rekao: "Nisam tražio autorska prava. Nismo nikoga kontaktirali niti smatram da za to ima potrebe. Takvo je tržište i nitko se dosad nije bunio".

Tošina menadžerica Ljiljana Petrović već je najavila tužbu te dodala kako je degutantno praćenje strašne tragedije ovim doseglo vrhunac.

"Možda sam napravio grešku, ali eto, jebi ga"

Željko Bošnjak u činjenici da djecu poziva na skupljanje sličica tragedije vidi tek "grešku", no ostaje pri svom kad je u pitanju krađa lika i djela Toše Proeskog. "To je album napravljen za djecu. Možda sam mogao to izbaciti, ali sad je kasno. Da ponovo radim, samo bih taj detalj izbacio. Možda sam napravio grešku, ali eto, jebi ga", rekao je Bošnjak Hayat TV-u.

Da bi stvar bila gora, u uvodniku albuma sa sličicama Željko Bošnjak djeci poručuje: "Nadamo se da ćete se lijepo zabaviti sakupljajući sličice". Ideju za album nad kojim se zgraža Balkan dobio je, kaže, od četverogodišnje kćeri Ive, koja ga je stalno zapitkivala: "Tata, kad ćeš objaviti nešto za curice?".

Reakcija odvjetnika Ljiljane Petrović očekuje se za nekoliko dana, a menadžerica vjeruje da će ubrzo isposlovati zabranu distribucije jednog od najsramotnijih "šoubiz proizvoda" u novijoj povijesti.

D.K.
Foto: Index
Screenshot: Hayat TV