Video - Supertalent: Požežani oduševili kombinacijom heavy metala i trubačke glazbe

Video - Supertalent: Požežani oduševili kombinacijom heavy metala i trubačke glazbe

Tekst: I.M.
Foto: Nova TV

U TREĆOJ emisiji showa Supertalent žiri u sastavu Enis Bešlagić, Dubravko Merlić i Nina Badrić nastavio je svoju potragu za novim hrvatskim talentima - ovog puta započeli su u Zadru. Prva je nastupila plesačica i instruktorica fitnessa, 39-godišnja Ingrid Jerak, koja je sve oduševila svojim akrobacijama na štangi - sve osim već standardno loše raspoloženog Merlića.

12-godišnja Monica čarobno otpjevala "Somewhere Over the Rainbow"

Žiri je pjevanjem pokušao osvojiti 52-godišnji umirovljenik Božo Knežević, ali nije mu uspjelo. Isto nije pošlo za rukom ni 16-godišnjoj Dunji Lazarevski, a pjevačku odbijenicu je dobio i 19-godišnji Marko Majić Mazul. Svi s razlogom.

Znatno bolje pjevačko umijeće je pokazala 12-godišnja Monica Rogić, koja je otpjevala poznatu pjesmu iz filmskog hita Čarobnjak iz Oza - "Somewhere Over the Rainbow". Očarala je čak i Dubravka Merlića, a Nina se zbog izvedbe naježila. "Ideš dalje definitivno - tri puta da!", rekao je Merlić.

Showteam i Ritam ulice oduševili plesom

Publiku i žiri bez daha je ostavila i plesna skupina Showteam svojom energičnom izvedbom "Čuvara tame". "Mene ste potpuno uvukli u svoj svijet. Gledala sam vas, a da nisam treptala", rekla je Nina.

Plesna skupina Ritam ulice iz Zagreba također se bavi showdanceom. Njihova koreografija na remiks najvećih Jacksonovih hitova - "Tribute to Michael Jackson" sve je oduševila. "Samo da vam kažem, imam informaciju, Michael Jackson je živ", rekao je Enis. Merliću je jedina zamjerka bila da bi "odlična koreografija, da je malo kraća, možda bila efektnija".

Svoje talente su došli pokazati 19-godišnji Dino Škare, koji je za glasovnu imitaciju ritmova dobio dva "da", 21-godišnji Miran Pirner koji je simpatije pokušao osvojiti freestyle nogometom, 14-godišnji Borna Vajdić iz Zagreba koji je demonstrirao jumpstyle te 22-godišnji Mario Kolić iz Varaždina koji je pokazao street dance kombinaciju latino plesova.

Od novinarstva i snimanja ratišta do pjevanja na pozornici u umirovljeničkim danima

39-godišnja Mira Šimić bavi se društvenim znanostima, a svojim je pjevanjem sve ostavila bez daha. Na show se prijavila i 18-godišnja frizerka Valerija Kolić, čije se pokušaje pjevanja već moglo vidjeti u prošlogodišnjoj sezoni showa "Hrvatska traži zvijezdu". Ni ovog puta nije daleko dogurala. Za pjevanje i sviranje gitare tri "da" je dobila 32-godišnja Zrinka Hranjec.

Mario Filipi, 59-godišnji umirovljenik, bivši novinar i ratni snimatelj, pokazao je kako u njemu leži još jedan talent - pjevački. "Ova vaša izvedba je bila više od pjevanja", bio je oduševljen Merlić. "Predivno je da vi u svojim godinama pjevate tako divno i emotivno. Hvala vam na ovim trenucima", rekao je Enis. Mario je dobio tri "da".

Solinski vatrogasac Tomislav oduševio capoeirom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20-godišnji solinski vatrogasac Tomislav Kodžoman bavi se i afrobrazilskom borilačkom vještinom capoeirom. Akrobacije koje je pokazao na pozornici bile su i više nego dovoljne za prolazak u sljedeći krug natjecanja. Toni Miloloža, 35-godišnjak iz Nina, žiri je pokušao osvojiti svojim umijećem zviždanja, a u tome je i uspio.

Splitski dizajner žiri nije uspio oduševiti svojim kreacijama od prirodnih materijala, ali ih je zato svojim akrobacijama oduševio 18-mjesečni engleski koker španijel. Master MC, 25-godišnji reper Nediljko Vržina iz Primorskog Dolca, otpjevao je žiriju vlastitu pjesmu - "Pušiona", i dobio tri "da".

Ante Govorko, 21-godišnji ekonomist iz Vrgorca, plesom nije uspio osvojiti Merlića, ali su mu Ninino i Enisovo "da" bili dovoljni za njegov plasman u sljedeći krug. Jednako je prošao i 18-godišnji Vice Šiljeg koji je otpjevao "Neka cijeli ovaj svijet" iz mjuzikla "Jalta, Jalta".

Nina od Unita X zatražila plesne instrukcije

Plesna skupina koju čine 16-godišnjaci i 17-godišnjaci iz Splita, Unit X, pokazala je zavidno plesačko umijeće. "Mrak ste", rekao im je Merlić. "Ne postoji ni jedna stvar koja bi mogla biti minus. Apsolutni plus. Jel` me može netko od vas učiti plesati", pitala ih je Nina. Oduševili su i Enisa.

Senzala, capoeira skupina iz Osijeka, nije bila svojom izvedbom ni do koljena solinskom vatrogascu Tomislavu, a 20-godišnja Mia Zoraja na pozornici je oduševila jedino izgledom, dok bi joj po pitanju pjevanja bilo bolje da nije ni otvorila usta. Ipak, Slavonija je pokazala i jedan neobični talentirani bend - u "Falšu" su uspjeli spojiti zvuk gajdi s rockom, a sve pohvale žirija su dobili i za kostime.

"We Come One" - kombinacija heavy metala i trubačke glazbe

Bend "We Come One" dolazi iz Požege, a ime si je nadjenuo prema jednoj pjesmi Faithlessa. Oduševili su kombinacijom heavy metala i trubačke glazbe Trenkovih pandura. "Imate energiju koja je fenomenalna", rekla je Nina. "Briljantno. Strašna energija. Taman sam htio da prigovorim nešto - ono, nema mahanja kosom, ali onda je krenulo i to", bio je oduševljen i Merlić. "A gdje večeras svirate? Ja mislim da tražimo upravo vas", rekao je Enis.

Plesna skupina Showtime iz Slavonskog Broda oduševila je akrobatskim rock&rollom. Odlična je bila i plesna skupina Venera iz Vukovara, koja je otplesala "Dum dum dum" - modernu obradu makedonske narodne glazbe. Dorotea Zovko i Bojan Radić pokazali su kombinaciju hip hopa i afričkog plesa, a žiri su oduševile malene plesačice Ivana Coha i Jasna Blitva. Na pozornici su zasvirali i Đurđenovački rogisti, a jedino je Merlić rekao "ne" na odličnu koreografiju Twirling studija iz Požege.

Nagluhi dječak i njegova partnerica oduševili plesnim umijećem

Tinejdžerski plesni par, Deborah Šuker i Marijan Kešinović, sve je oduševio. "Pokazali ste da plešete jako jako dobro, što je dobro. Definitivno bolje od mene, ali ja se ne natječem", rekao je Enis, koji je potom Marijana upitao za slušni aparatić kojeg nosi.

"Rođen sam nagluh i do svoje četvrte godine nisam ništa čuo niti govorio. Onda sam počeo nositi aparatić i učiti govoriti. Što se tiče plesa, moja plesna partnerica mi pomaže rasporediti ritam, jer ne čujem glazbu najbolje", otkrio je Marijan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara