Wella Fashion Week Zagreb u novoj modnoj misiji

Piše:
srijeda, 22.11.2006. 17:48
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Wella Fashion Week Zagreb u novoj modnoj misiji

POD motom "Fashionmission No 007" sedmi put po redu u Zagrebu će biti održan Fashion Week Zagreb u organizaciji modne agencije Suzy. Njihova misija je, kako kažu - istinski kreirati modu za sutra.

Kako je najavljeno na novinskoj konferenciji održanoj u srijedu, ovosezonski Wella Fashion Week donosi tri zemlje sudionice svjetskog Fashion Weeka - Meksiko, Srbiju i Hrvatsku koje će prikazati svoje modele za proljeće-ljeto 2007.

Od 28. studenog (utorak) do 2. srosinca (subota) 2006. u Balonu Boćarskog doma mladi, renomirani i inozemni dizajneri predstavit će svoje kolekcije za proljeće -ljeto 2007. na Wella Fashion Weeku u Zagrebu.


Ivica Skoko rošle je sezone odnio nagradu Mandu za najbolju kolekciju

I ovosezonski Fashion Week imat će humanitarni karakter. Kako je najavljeno, najpoznatiji hrvatski dizajneri svim će zainteresiranim posjetiteljima prodavati odjeću iz prošlih kolekcija, a prihod će biti doniran u humanitarne svrhe - Centru za rehabilitaciju djece s najtežim kategorijama oštećenja, Fortica - Kraljevica. Akciji će se - kako to obično biva - pridružiti i mnogobrojne osobe iz javnog života Hrvatske.

Nakon Dalibora Bettija, Karaka Designa, Loredane Bahorić, Mustri, Tomislava Jerčića i Ivice Skoke koji su ju primili, modna nagrada Manda, inače izlivena u bronci u jednoj od najstarijih ljevaonica umjetnina u Europi, bit će dodjeljena najboljem dizajneru po mišljenju organizacijskog tima Wella Fashion Weeka Zagreb, koji će odabrati i najboljeg manekena i manekenku.


Mandicu za najbolju manekenku prošle sezone osvojila je prošlogodišnja Miss Auto Showa Jasmina Bitevija, dok je MAandicu za najboljeg ovogodišnjeg manekena odnio Philip Kleva, poznatiji po ulozi u sapunici "Zabranjena ljubav".

Nagradu Mandica za najboljeg mladog dizajnera dodjelit će stručni žiri u sastavu Ane Lendvaj, Marije Cvitanović, Dubravke Prpić Znaor, Sonje Braut, Aranke Paštrović lucić, Alme Premerl Zoko, Vanje Došena, Ivana Lozića, Gorana Lelasa i Saše Joke.

Ove godine pravo glasa imat će i modna publika, koja će imati priliku odabrati reviju koja im se najviše sviđa (vizualno, scenski i koreografski).

Modni tjedan počinje već u četvrtak navečer, kada će se u 20 sati kao uvod u "Fashionmission No 007" održati modni performance "Glamour" te projekcija filma "Casino Royale".

Od mladih dizajnera svoje će kolekcije na ovosezonskom Wella Fashion Weeku predstaviti Maja Ašperger, Marina Car, Elena Conjar, Sandra Debanić,Maja Dujak, Damjan Jacić, Igor Kamenjaš, Andrijana Krivdić, Simone Manojlović, Martina Martinović, Morana Petrović, Anita Pokrivač, Anamarija Ricov, Mia Rejc, Irena Ričković, Natalija Smogor, Ana Šajnović, Nina Šklempe, Biljana Štimac i Marijana Tamfara.

Od domaćih dizajnera produkte svog rada tokom proteklih nekoliko mjeseci pokazat će Artiđana, Branka Donassy, Igor Galaš, Ruža Hodak, Marijana Hrastar, Ana kujundžić, Ivica Skoko, Studio 2D, Andrijana Subotić Pjajčik i Kristina Špirk.

Od inozemnih kolekcija ljubitelji mode imat će priliku vidjeti Alena K., Gimmmija Baldininija, Louisa De Gamu, Alexandra Gapchuka, Juliu Y Renatu, Natašu Šarić, Vladimir VQ, Class Roberto Cavalli, Ermanno Scervino, Ter at Bantine i Yamamay.


Pobjednička imena prošle sezone bila su Mirna Geršak i Ankica Lalić, koje su dobile nagradu za studente. Nagradu Mandicu za najboljeg mladog dizajnera, kao i 10.000 kuna u ekskluzivnim materijalima koju je dodjelila modna kuća Emporio, dobila je Maja Ašperger, koja će i ove sezone predstaviti svoju kolekciju na Wella Fashion Weeku.

Foto i tekst: B.S.