12 stereotipa koje smo naučili iz američkih filmova, a koji nemaju veze s istinom

18K
Na Redditu je pokrenuta zanimljiva tema o stereotipima koje svakodnevno gledamo u američkim filmovima i komentari ne prestaju pristizati.

Korisnici iz raznih zemalja otkrivaju stvarnu sliku svakodnevnog života u njihovim državama i ona nije nimalo nalik onome što su nas filmovi naučili!

Izdvojili smo 12 najvećih stereotipa i komentara koju su ih srušili!

Američki tinejdžeri

Ne, ne izgledaju kao tridesetogodišnjaci. Također, srednje škole nisu neko veliko sretno mjesto na kojem se samo dijele pozivnice za partyje na bazenima i većina učenika ne voli ići u njih.

Japan

Nije sve high-tech i nisu svi programeri. Nismo stalno obučeni u kimono, ne jedemo sushi dok gledamo anime...

Indija

Zaboravite na tipove koji sviraju zmijama na svakom uglu. Ne pričamo engleski kao da smo napušeni i slušamo i drugu glazbu osim tradicionalne indijske!

Ujedinjeno Kraljevstvo

Ne, velika većina nas ne pije čaj u 5 iz kineskog porculana. Društvo nam se ne dijeli samo na uštogljene rođake kraljice i "šljam" koji priča cockney engleski.

Australija

Koale i klokani nam nisu domaće životinje. Upravo suprotno- klokan može bez problema ubiti čovjeka, a koala će se popiškiti po vama u 90% slučajeva!

Njemačka

Molimo vas da prestanete misliti da su Nijemci uvijek zlikovci! Znamo da nam prošlost ne ide u prilog, ali dokad će uvijek za glavne negativce biti birani njemački glumci?!

Kanada

Naša država je puno više od zaleđene tundre s pokojom kolibom u koju Amerikanci mogu pobjeći kada idu tražiti smisao života ili kada bježe od zakona...

Meksiko

Kada prijeđete meksičku granicu, okoliš ne izgleda kao da ste upotrijebili sepiu!

Egipat

Piramide i pustinja nisu sve što imamo. Dapače! Većina nas živi u gradovima uz Nil, a pustinju nismo posjetili niti turistički...

Brazil

Ne volimo svi karneval, nismo ludi za sambom i žene nam ne hodaju gole već smo, zapravo, dosta konzervativna država!

Francuska

Ne gleda svaki prozor na Eiffelov toranj ili na vinograde Provanse. Nećete sjediti u parku dok vam stranac prilazi s vašim portretom na komadiću papira jer je, eto, umjetnička duša, a vi ste ga inspirirali i ne, neće vam se ponuditi da vas provede po Parizu!

Švicarska

Nije nam svaka zgrada banka i nismo svi bankari!

Vezano

Popularno

Najnovije

0 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr