Zaboravljene tajne zanata iz prošlosti žive u rukama hrvatskog fotografa

Zaboravljene tajne zanata iz prošlosti žive u rukama hrvatskog fotografa
10K
Izvor: Robert Gojević
http://www.robertgojevic.com/

Robert Gojević rođen je 1968. godine u Zagrebu, gdje živi i radi kao grafički dizajner. Nakon završene dvogodišnje privatne akademije slikarstva godinama aktivno slika i izlaže. Radeći ilustracije i ulja na platnu za naslovnice knjiga postupno ulazi u svijet fotografije i grafičkog dizajna te uskoro slikarstvo potpuno zamjenjuje fotografijom.

2009. godine osniva „Fotografsku udrugu CREATUS“ te kao glavni urednik objavljuje neprofitni internacionalni PDF časopis BLUR magazine - http://www.blur-magazine.com/ posvećen kreativnoj fotografiji.

Nakon godinu dana objavljivanja časopis postaje čitan u 190 država svijeta te ubrzo postaje jedan od uglednijih fotografskih časopisa u svijetu.

Robert nije školovani fotograf. Iako fotografski vrlo aktivan, više se fokusirao na promociju drugih negoli na vlastitu. Organizirao je desetak fotografskih izložbi, od kojih dvije međunarodne, a u tom vremenu imao je samo jednu samostalnu izložbu, “Duhovi vremena” u Foto galeriji Lang u Samoboru.

Smatrajući kako kvalitetan urednik časopisa s rubrikama o raznim vrstama fotografije i fotografskim tehnikama može biti samo ako ima i iskustvo o njima, Robert je redovito praksom širio svoje fotografske horizonte.

2010. godine zainteresirao se za ranu fotografsku tehniku poznatu pod imenom "kolodij proces mokre ploče“. Otvorivši rubriku „Wet Plate“ http://www.blur-magazine.com/sections/wetplate u BLUR magazinu posvećenu kolodij procesu, tijekom godina intervjuirao je sve vodeće svjetske fotografske majstore ove vjerojatno najmanje fotografske scene i tako postao jedini časopis na svijetu koji je kontinuirano promovira.

2014. godine konačno svojim rukama izrađuje svoju prvu ambrotipiju.

FACEBOOK:
https://www.facebook.com/robert.gojevic

FACE(S):
http://www.robertgojevic.com/portfolio/face-s/

(F)ACES:
http://www.robertgojevic.com/portfolio/f-aces/

Najnovije