Vlasnik ovog kafića zabranio je dolazak djece, mišljenja ostalih posjetitelja su podijeljena

Vlasnik ovog kafića zabranio je dolazak djece, mišljenja ostalih posjetitelja su podijeljena
8K
Bob Higginson je vlasnik malog kafića u Velikoj Britaniji. On i njegov kafić su ovih dana u središtu pažnje no ne zbog kave i pića koja nudi nego zbog nesvakidašnje odluke i zabrane koju je nedavno uveo. Djeci mlađoj od 12 godina zabranio je da uđu u njegov kafić. S druge strane, psi su dozvoljeni. Sve ovo pokrenulo je burnu raspravu na njegovoj profilima na društvenim mrežama, ali i općenito na internetu.

Obavijest o zabrani objesio je na ulazu u kafić te zamolio roditelje s djecom do 12 godina da pronađu neko drugo mjesto gdje mogu uživati u kavi i ostalim napicima. Možda zvuči prestrogo i nepošteno, no Bob tvrdi da ima dobro opravdanje. U jutarnjoj TV emisiji "This Morning" objasnio je da mu je cilj imati mirnu i opuštajuću atmosferu u kafiću te da su fokusirani na određenu vrstu mušterija koji ne žele buku, deranje i dječji plač. Osim toga, u kafiću imaju i vrijedne predmete stare i do pola stoljeća pa ih želi zaštititi jer je s djecom imao neugodna iskustva.

Reakcije na njegovu zabranu su različita. Dok jedni ovu odluku apsolutno podržavaju, drugi se protive, pozivaju na bojkot kafića te zabranu nazivaju diskriminatornom. Ovo su neki od komentara:

"Ne kažem da bi djecu trebalo otjerati s javnih mjesta, samo kažem da ne bi trebalo onemogućiti stvaranje mirnijeg okruženja bez djece. Znam da nisu sva djeca nemirna no ne želim jesti okružen dernjavom koju ponekad rade i najpristojnija djeca. Trče naokolo, proizvode buku i bave se dječjim poslovima. Nemam ništa protiv toga djeca budu djeca, ali dajte mi bar malo mjesta gdje mogu uživati u miru."

"Ovo je diskriminacija. Postoje dobra djeca koja ne uzrokuju nikakve probleme baš kao što postoje i loši odrasli ljudi koji samo gledaju kako će nekoga opljačkati. Generaliziranje je loše i beskorisno u današnjem svijetu. Nije poanta u tome što roditelji imaju mogućnost otići na drugo mjesto. Problem je taj što im je zabranjeno da uživaju u kavi na određenom mjestu. Isto tako funkcionira i rasizam. Trebao je jednostavno postaviti znak na kojem posjetitelje moli za tišinu."

Najnovije