Kineski bračni par već pola stoljeća živi u pećini, evo kako izgleda njihov život u izolaciji

Kineski bračni par već pola stoljeća živi u pećini, evo kako izgleda njihov život u izolaciji
4K
Nakon što su se vjenčali, Liang Zifu i Li Suying nisu imali dovoljno novca za normalnu kuću pa su se smjestili u pećinu u blizini kineskog grada Nanchonga. 82-godišnjak i 78-godišnjakinja tamo žive već 55 godina. Kad su tek došli, s njima su u pećini živjele još tri obitelji koje su se u međuvremenu odselile.

Ovaj neobični bračni par ima četvero djece koji bi im mogli pronaći normalan dom, no Liang i Li ni ne pomišljaju na to. Nakon što se njihova priča proširila kineskim medijima, ljudi iz lokalne vlasti su ih pokušali otjerati iz svog doma i smjestiti ih u kuću u gradu, no baka i djed su tu opciju odlučno odbili.

Hladno pećinu su polako, ali sigurno pretvorili u svoj dom s tri spavaće sobe, kuhinjom i dnevnim boravkom. Liang je čak napravio i mali vrt u kojem mogu uzgajati povrće potrebno za prehranu. Kaže da je u pećini ljeti puno svježije nego u običnoj kući, a zimi toplije.

Život u izolaciji im ne smeta iako priznaju da im ponekad fali društvo. Bez obzira na sve, Liang i Li imaju svoj mir i što je najvažnije - uživaju u svom načinu života daleko od bučnih i pretrpanih kineskih gradova.

Najnovije