Evo kako su dizajneri u sedamdesetima i osamdesetima mislili da će izgledati današnji automobili

Evo kako su dizajneri u sedamdesetima i osamdesetima mislili da će izgledati današnji automobili
5K
Sedamdesetih i osamdesetih godina, proizvođači automobila pokušavali su dizajnirati futurističke automobile koje svijet nikad prije nije vidio. Način na koji automobili izgledaju u mnogim filmovima znanstvene fantastike danas se može pripisati futurističkim konceptima dizajna automobila sedamdesetih i osamdesetih godina.

Europski konceptni automobili savršeni su primjeri toga. Talijanski dizajner automobila Bertone i francuski proizvođač automobila Citroen bili su odgovorni za stvaranje mnogih od tih divljih futurističkih koncepata automobila.


Na Pariškom sajmu automobila 1980. godine Citroen je izašao s Karinovim 1980 konceptnim automobilom koji je svojim dizajnom imao piramidalni i trapezoidni oblik. Unutrašnjost automobila bilo je neobična zbog malog upravljača na sredini upravljačke ploče i samo jednim sjedalom ispred volana za vozača.

Ispod možete vidjeti slike tih neobičnih futurističkih modela automobila iz sedamdesetih i osamdesetih, a vi ćete biti zaprepašteni zbog mašte koje su tadašnji proizvođači automobila i dizajneri imali.

Najnovije