Poznata osoba izjavila je da svoju bebu ne planira cijepiti, a onda je jedna majka podijelila svoju priču

Poznata osoba izjavila je da svoju bebu ne planira cijepiti, a onda je jedna majka podijelila svoju priču
8K
Za Kat Von D možda nikad niste čuli, no riječ je o američkoj tattoo umjetnici, modelu, poduzetnici koja se nerijetko pojavljuje na američkoj televiziji. Na Facebooku ima preko 12 milijuna fanova, a na Instagramu preko 6 milijuna. Dakle, riječ je o osobi čije izjave čuje ogroman broj ljudi. Sve je to fino i dobro, no nedavno je podijelila objavu koja je izazvala lavinu reakcija u medijima. Na svom profilu napisala je da će bebu odgajati kao vegana te da je ne planira cijepiti.

Ako imalo pratite vijesti i trenutne događaje u Hrvatskoj, ali i izvan nje, onda vam je vjerojatno postalo jasno koliko je opasno izbjegavati cijepljenje. Našim dijelom Europe već neko vrijeme šire se ospice, no one su samo jedna od bolesti koje može dobiti necijepljena osoba. Za teorije da cjepiva uzrokuju autizam dokazano je da nisu istinite, no Kat Von D svejedno je dobila podršku velikog dijela obožavatelja... no jedna majka (na 4. slici) nikako se nije složila. Podijelila je svoju priču.

"Kada su našeg sina vozili u konvoju vozila hitne pomoći imao je opasnu groznicu i halucinirao je. Nije nas vidio iako smo bili kraj njega. Osjećao se kao da mu organizam prestaje funkcionirati. 15 minuta su ga pripremali kako bi ga uopće mogli odvesti u bolnicu. Tamo je odmah smješten u karanteni na intenzivnu njegu. Tamo je proveo tjedan dana u mraku zbog strašnih migrena koje nisu prestajale čak ni s dozama morfija.

Doktorima je trebalo tjedan dana da mu stabiliziraju tjelesnu temperaturu iako su imali najmoderniju medicinsku opremu i lijekove. Tada je imao 23 godine i bio je u formi - bavio se nogometom bar 4 sata dnevno. No zaušnjaci su ga sredili. Izgubio je više od 13 kg i bez intenzivne njege danas ne bi bio živ. Sada zamislite da je bio beba ili netko sa slabim imunitetom. Kada vidim ljude poput Kat Von D koji na društvenim mrežama promoviraju izbjegavanje cijepljenja, želim da vide kako izgleda stvarnost ovih opasnih bolesti. Te bolesti su bile gotovo nestale, no sada su se vratile zbog ljudi koji misle da su pametniji od znanstvenika, fizičara i specijalista moderne medicine.

Cijepite djecu ili ih držite što dalje od moje djece."

Najnovije