"IMAM 29 GODINA, UMRO SAM 9 PUTA" Srčana mana mu je zagorčala život, no uvijek ga nasmije mamino pitanje

"IMAM 29 GODINA, UMRO SAM 9 PUTA" Srčana mana mu je zagorčala život, no uvijek ga nasmije mamino pitanje
6K
https://www.youtube.com/watch?v=sIqCAfKEhPM
Htjeli mi to priznati ili ne, svi se na neki način bojimo smrti. Zamislite kako je tek osobi koja je trenutak umiranja iskusila već devet puta... a što je najgore, vjerojatno će opet.

29-godišnji Jamie Poole rođen je s hipertrofičnom kardiomiopatijom, srčanom manom čija je glavna karakteristika zadebljanje srčanog mišića. Taj problem rezultira lošim pumpanjem krvi i nerijetko smrću. Ovo zapravo nije rijetka bolest, no kod Jamieja sve je izraženije i kompliciranije. Srce mu je prestalo kucati već 9 puta, a život mu je spasio defibrilator koji su mu ugradili kako bi ponovno "pokrenuo" kada dođe do novog zastoja.

Iako kaže da ne vjeruje u život nakon smrti, Jamie priznaje da je doživio sva ona "čuda" koja su opisivali ljudi koji su također umirali - jako svjetlo, izvantjelesno iskustvo... Boji se smrti, no ono što mu se događa uzima s malom dozom humora. Smiješno mu je npr. kad ga mama nazove i pita je li ovaj tjedan umro. Transplantacija srca je jedino rješenje koje mu može omogućiti da živi normalno, a dok se to ne dogodi, Jamie pokušava uživati u životu koliko god mu to njegovo zdravlje dozvoljava.

Najnovije