Bogata fotografkinja se preselila u šumu kako bi napravila dom za bolesne i napuštene pse

Bogata fotografkinja se preselila u šumu kako bi napravila dom za bolesne i napuštene pse
6K
Darya Pushkareva je poznata ruska fotografkinja koja je napustila svoj luksuzni život u Moskvi te se s mužem preselila u šumu. Možda ćete sad pomisliti da su kupili nekakvu ogromnu vilu usred šume, no to ovaj put nije ono što se dogodilo. Darya je imala puno ljepšu ideju.

Ruskinja se odselila iz glavnog grada kako bi s mužem stvorila siguran dom za napuštene, stare, bolesne i mučene životinje. Godinama je radila u filmskoj industriji, a život joj je bio prepun raznih sastanaka, skupih večera, skupe odjeće i najnovije opreme... Bilo je puno posla, možda i previše. Bilo joj je dosta toga.

Još u djetinjstvu je sanjala o tome kako će jednog dana otvoriti vlastito sklonište za pse. Iako se kao dijete bojala pasa, uvijek je skupila hrabrost i pomagala im kad ih je vidjela kako lutaju ulicom kao bi našli nešto za jesti. Ljubav prema tim životinjama bila je puna jača od straha. Kasnije je taj strah nestao. Svoju ljubav prema psima dokazala je i kada je bez imalo razmišljala odlučila platiti skupu operaciju oka za pronađenog psa koji je htio trebao pomoć. Na kraju ga je i zadržala kao novog člana obitelji.

Kad su se tek preselili u šumu, nisu imali ni struju ni vode. Malo po malo gradili su imanje na kojem danas živi više od 100 životinja. Sada i oni i životinje imaju puno bolje uvjete nego na samom početku. Osim pasa, imaju primjerice i lisice koje ne bi mogle same preživjeti u divljini. Novca ima dovoljno jer i dalje radi za poznate i bogate klijente, a svoj ne naziva skloništem: "Sklonište je samo privremeno mjesto za životinje koje nitko ne želi. Mi želimo sve svoje životinje. Mi smo obitelj."