114-godišnji starac otkrio je 5 namirnica za koje je rekao da su mu pomogle očuvati zdravlje

114-godišnji starac otkrio je 5 namirnica za koje je rekao da su mu pomogle očuvati zdravlje
5K
Kažu da prosječna osoba na svijetu živi 72 godine. I nije toliko dugo, zar ne? Mnogi ni ne shvaćaju koliko nezdrava prehrana i loše životne navike utječu na naše zdravlje. Zbog toga bi svakako bilo dobro poslušati savjete Bernarda LaPalla, čovjeka koji je živio čak 114 godina.

LaPallo je rođen 1901., a umro 2015. godine. Najveće zasluge svojoj dugovječnosti davao je zdravoj prehrani, a posebno je izdvojio 5 namirnica za koje je tvrdio da su ga dugo držale zdravim: cimet, čokolada, češnjak, med i maslinovo ulje. Cimet ima protuupalno, protugljivično i antikancerogeno djelovanje. Čokolada mu je pomagala protiv stresa, ali i za kontroliranje razine kolesterola. Češnjak čisti tijelo i bori se protiv raznih bolesti, kod starijih ljudi navodno i protiv demencije. Med je prirodni antioksidans koji se u medicini koristi više od 5 tisuća godina. Ima i antiseptičko i antibakterijsko djelovanje. Maslinovo ulje smanjuje rizik od dijabetesa i raka i još je jedan prirodni antioksidans.

Bernando je govorio da nikad u životu nije bio bolestan. Izbjegavao je crveno meso, a o odlasku u restoran brze prehrane nije ni pomišljao. Volio je igrati šah i ispunjavati križaljke. To ga je držalo aktivnim.

Najnovije