Kontakt  •   © Lajk 2022

Ovaj čovjek je 4 puta pobijedio tumor na mozgu, nećak je otkrio nešto nevjerojatno o njegovoj borbi

Ovaj čovjek je 4 puta pobijedio tumor na mozgu, nećak je otkrio nešto nevjerojatno o njegovoj borbi
9K
Kad je Michael Moyles imao 27 godina, doživio je nezgodu nakon koje mu se život zauvijek promijenio. Igrao je za jedan niželigaški košarkaški klub i zaista mu je dobro išlo, no u jednoj utakmici se sudario s drugim igračem te glavom udario o glavu protivnika i na pola minute ostao bez svijesti. Prve pretrage nisu pokazale nikakve teže posljedice, no sve je krenulo nizbrdo kad su ga poslali na magnetsku rezonancu.

Nakon nekoliko mjeseci testiranja, doktori su došli do konačnog zaključka - Michael je imao tumor na mozgu. Ta vijest ga je šokirala baš u vrijeme kad su se on i djevojka Angie konačno zaručili. Doktori nisu bili preveliki optimisti. Dali su mu još 6 do 8 godina života, no pazite sad - to se dogodilo prije 20 godina. Michael je još uvijek živ.

Točno godinu dana nakon svog vjenčanja, 28. travnja 2001. godine, Michael je imao svoju prvu operaciju. Dr. Black i njegov tim uklonili su tumor promjera 2.8 cm. Iako se tumor nalazio na dijelu mozga koji između ostalog služi i za pamćenje, Michael nije doživio nikakve promjene. Četiri godine kasnije, tumor se vratio, i to u još agresivnijem obliku. Dok je bio na kemoterapiji, Michael se i dalje bavio stvarima koje su ga činile sretnijim. Trčao je čak i maratone.

Nekoliko godina kasnije je ponovno došlo do komplikacija nakon kojih su mu morali odstraniti dio lubanje. No, Michael se ni tad nije predao. Njegov nećak je nedavno podijelio emotivnu objavu u kojoj je naveo što je sve njegov stric postigao dok se nekoliko puta borio protiv opake bolesti:

"Rezali su mu mozak, odstranili dio lubanje, ugradili su mu akrilnu ploču na čelu, postao je pukovnik zračnih snaga, radio je u vojsci, dizajnirao je dijelove satelita koji su poslani u svemir, radio je na razvoju satelitskih komunikacija, nekoliko godina je radio u Pentagonu, oboljelima od raka davao je stotine motivacijskih govora, sudjelovao je u mnogim humanitarnim akcijama, trčao je maratone, upravljao je vojnim zrakoplovima, išao je na radioterapije i kemoterapije, imao je 4 operacije lubanje i 4 odstranjivanja tumora na mozgu. Slični pacijenti žive prosječno oko 9 mjeseci, on je prošao već 20 godina."

Nedavno mu se tumor ponovno pojavio i ovaj put prognoze zaista nisu dobre. Ne zna se kako će ova najnovija bitka završiti, no Michael zaslužuje veliku dozu poštovanja.

Najnovije