Kontakt  •   © Lajk 2023

Slikao je posljednjih 17 dana života svog oca, zadnjih nekoliko fotografija će vam slomiti srce

Slikao je posljednjih 17 dana života svog oca, zadnjih nekoliko fotografija će vam slomiti srce
29K
Fotograf Josh Neufeld je 2015. godine ostao bez oca. Kad su mu doktori otkrili rak, već je bilo prekasno. Bolest se proširila po vitalnim organima i nisu mogli učiniti ništa kako bi ga spasili. U samo dva mjeseca je izgubio borbu protiv raka.

Joshova obitelj je bespomoćno gledala kako se čovjek koji je volio život, vožnje na biciklu, pisanje knjiga i zanimljive rasprave polako pretvara u izmučenu osobu zarobljenu u bolesnom tijelu. S njim su proveli zadnja 2-3 tjedna u bolnici, 10 sati dnevno. Josh je počeo slikati oca i tako bilježiti njegov odlazak.

Na prvim fotografijama je još uvijek bio nasmijan. Iako je trpio bolove, još uvijek je bio pun energije i željan života. To se sve više počelo mijenjati. On i njegova obitelj na tragičan su se način suočili s pojmovima života i smrti, prolaznosti vremena i nepravdi. Josha je zadivio očev jak karakter. Otac se i u ovim teškim trenucima nije predao crnim mislima. Tijelo mu se mijenjalo, ali otac u glavi ostao jak. Prihvatio je da je smrt nešto što se ne može zaobići. Nikome neće biti lako gledati ove fotografije koje pokazuju posljednje trenutke čovjeka koji je nažalost prekasno saznao da je bolestan.

Najnovije