Amerikanka koja živi u Sesvetama otkrila je još 5 stvari koje je u Hrvatskoj totalno zbunjuju

Amerikanka koja živi u Sesvetama otkrila je još 5 stvari koje je u Hrvatskoj totalno zbunjuju
6K
https://www.youtube.com/watch?v=92tpapAf_n8
Za Amerikanku Kaleigh Handershot koja s mužem Hrvatom živi u Sesvetama mogli sve već čuti u našim prijašnjim objavama ( http://www.index.hr/lajk/pretraga/kaleigh ). U svom novom videu navela je još 5 stvari koje je u Hrvatskoj totalno zbunjuju.

1. Svako novo piće se plaća. U SAD-u to nije tako. Jednom plate čašu pa piju koliko god žele. Tako to funkcionira u američkim fast food restoranima. U Hrvatskoj ima jako malo takvih primjera.

2. Kao pušačica je bila sretna što je u Hrvatskoj smjela pušiti cigarete gotovo svugdje. Naravno, i u Hrvatskoj postoje mjesta na kojima je pušenje zabranjeno, no u SAD-u su pravila puno stroža. Osim toga, pušenje u nečijoj kući smatraju "seljačkim ponašanjem".

3. Označavanje cijena nije jednako kao u SAD-u. Zarezi i točke imaju obrnut redoslijed. Primjerice, Amerikanci pišu tisuću dolara i 50 centa ovako: 1,000.50 dok bi u Hrvatskoj i u ostatku Europe takvu cijenu napisali ovako: 1.000,50 (ili bez točke).

4. Aperitivi (poput čašice rakije) prije jela u Hrvatskoj su nešto sasvim normalno. U SAD-u to nije normalno.

5. U Hrvatskoj je juha predjelo. U SAD-u juhu smatraju kompletnim jelom. Nama to zvuči smiješno, no njima nije. Kaleigh je otkrila da se, kad je prvi put došla u Hrvatsku, na ručku kod prijateljice najela juhe jer nije znala da poslije juhe ide ostalo jelo. :)

Najnovije