Priča o muškarcu koji 382 dana nije jeo kako bi skinuo kilograme i potpuno promijenio izgled

Priča o muškarcu koji 382 dana nije jeo kako bi skinuo kilograme i potpuno promijenio izgled
10K
Angus Barbieri drži Guinnessov svjetski rekord za osobu koja je najdulje nije jela, a rekord iznosi čak 382 dana. Znanstvenici ni dan danas ne razumiju skroz kako je mogao preživjeti toliko vremena bez hrane.

1965. godine, 27-godišnjak je došao u Maryfield bolnicu u škotskom gradu Dundee. Tada je imao 207 kg. Doktorima je rekao da je spreman odustati od hrane kako bi smršavio, a oni su pristali bilježiti njegov napredak i paziti na njegovo zdravlje. Više od godinu dana, Angus je unosio vitaminske suplemente i jeo kvasac. Nakon 92. dana "dijete" počeo je uzimati tablete s kalijem, a nakon 345. dana počeo je jesti sol. U međuvremenu je uglavnom pio samo vodu, kavu ili čaj. Tu i tamo uzeo je samo malkice šećera i mlijeka, pogotovo u zadnjim danima svoje čudne dijete. Zabilježili su da je obavljao veliku nuždu svakih 37-38 dana što zapravo i nije bilo iznenađujuće buduće da ništa nije unosio u organizam.

Nije imao nikakve zdravstvene probleme tijekom gladovanja pa su mu dopustili da ide kući, a u bolnicu se samo vraćao kako bi obavio preglede i provjerio je li sve u redu. Doktori su svaki put utvrdili da je imao vrlo nisku razinu glukoze što je potvrđivali da ni dalje ništa nije jeo. Svoju dijetu je prekinuo 11. srpnja 1966. godine. U 382 dana skinuo je 125 kg. Nakon toga je pojeo jedno kuhano jaje, tost namazan maslacem i popio kavu. Kaže da je tijekom tih 382 dana zaboravio okus hrane pa je u svom prvom obroku zaista uživao.

Angus je u sljedećih 5 godina vratio samo 7 kg.

Najnovije