Tragična priča o maloj djevojčici koja je uspjela i hladnom dikatatoru ugrijati srce

Tragična priča o maloj djevojčici koja je uspjela i hladnom dikatatoru ugrijati srce
8K
https://www.youtube.com/watch?v=R1qtyGQlbvo
Helga je bila najstarija kći jednog od Hitlerovih najbližih pomoćnika, Josepha Goebbelsa. Mnogi kažu da mu je na neki način bila i najdraža, bio je jako ponosan na nju. Bila je mirna djevojčica koja je vrlo rijetko plakala. Svojim krupnim plavim očima osvojila je i srce Adolfa Hitlera.

Većina političara tada nije htjela miješati svoju djecu u politiku kako bi ih zaštitili, no tako nije bilo u slučaju Josepha Goebbelsa. On je htio da njegova djeca budu bliska nacistima, da budu njegovi nasljednici. Korišteni su i za propagandu, među njima i mala Helga.

Kako Hitler nije imao vlastitu djecu, a često se družio u Goebbelsovoj vili, provodio je i dosta vremena s njegovom djecom. I njemu je Helga bila najdraža. Igrao se s njom, šalio, držao je u krilu... Djevojčica je oduvijek bila znatiželjna i često je pozorno slušala očeve i Hitlerove razgovore te tako nažalost slušala stvari koje kao dijete nikako nije trebala.

1945. godine, kad se bližio konačan pad Hitlerove Njemačke, obitelj Goebbels je svoju djecu preselila u bunkere. Hitler se upucao u glavu, a i Goebbelsa je uhvatila panika pa je angažirao zubara da njegovoj djeci ubrizga velike doze morfija nakon čega više nisu bili pri svijesti. Nakon toga im je majka Magda stavila cijanid u usta.

Nakon što su vlastitu djecu otrovali, Joseph i Magda počinili su samoubojstvo. Helga i njena braća i sestre platili su cijenu bolesnih fantazija nacističkih vođa i političara.

Najnovije