Ovu kuću su prodavali za 7 kuna, no nitko je nije htio kupiti. Razlog će vas začuditi

Ovu kuću su prodavali za 7 kuna, no nitko je nije htio kupiti. Razlog će vas začuditi
5K
Nekretnine u San Franciscu i okolici imaju dosta visoku cijenu, no ova kuća je iznimka. Prodaje se za samo 1 dolar, no svejedno je nitko nije htio kupiti. Razlog je bizaran.

Grad Hercules je 2010. godine kupio kuću, do tada u dokumentima poznatu pod imenom "Povijesna kuća br. 54". Ime su joj promijenili u "Kraljica Anne" te napravili plan za njenu obnovu jer su je zbog njenog viktorijanskog stila gradnje smatrali dragocjenom. Sljedeća stvar koju su učinili vjerojatno će vas poprilično začuditi - prerezali su je na dva dijela (to je naravno bilo moguće jer je riječ o američkoj drvenoj kući) kako bi je lakše transportirali na mjesto gdje je trebala biti obnovljena.

Međutim, od projekta su odustali jer su odlučili da im se ovo ipak ne isplati. Na kraju im je ostala prepolovljena kuća koju su vratili na tržište. Cijena je bila 1 dolar, no u uvjetima za kupnju je pisalo da će novi vlasnik morati kuću ponovno vratiti na mjesto (što je jako skup proces) te je ponovno sastaviti (što je također skupo).

2016. godine su je navodno uspjeli prodati, javio im se netko tko je htio kuću preseliti u obližnji gradić Napa.