Kontakt  •   © Lajk 2023

Mama je na internetu podijelila bebinu fotku, a onda joj je prijateljica napisala nešto uznemirujuće

Mama je na internetu podijelila bebinu fotku, a onda joj je prijateljica napisala nešto uznemirujuće
21K
Nije nikakva rijetkost vidjeti ponosnog roditelja kako objavljuje fotografije svoje djece, no kad je ova mama podijelila fotku svoje bebe, njena prijateljica je primijetila nešto uznemirujuće.

Madeleine Robb iz Engleske zatrudnjela je 2007. godine. Bila je jako sretna i htjela se što bolje pripremiti za trudnoću i svoje buduće dijete pa se između ostalog registrirala i na online chat za trudnice na kojem je upoznala Megan Santos iz SAD-a. Madeleine i Megan rodile su na isti dan pa su na kraju zbog toga razvile posebno prijateljstvo na daljinu. Godinu dana su međusobno dijelile fotografije svojih bebica i razmjenjivale iskustva, no onda se 2008. godine dogodilo nešto što je promijenilo sve.

Sve je počelo kada je Megan podijelila fotku svoje kćerkice Rowan koja je tada bila stara godinu dana. Mami je fotografija bila slatka, no Madeleine je odmah primijetila da nešto nije u redu s bebinim okom. Sjetila se članka kojeg je čitala prije nekoliko godina te se još dodatno informirala prije nego što je bilo što rekla svojoj prijateljici Megan. Bila je sigurna da je ono što je vidjela u bebinom oku retinoblastom, brzo napredujući tumor koji se razvija u oku te kasnije širi na ostatak tijela.

Madeleine je znala da to mora što prije objasniti svojoj prijateljici. To je i učinila, a nakon nekoliko dana doktori su ustanovili da malena Rowan zaista ima retinoblastom. Djevojčici su nažalost morali odstraniti oko kako se tumor ne bi dalje širio, no Megan je bila jako zahvalna svojoj prijateljici s drugog kontinenta koja je izdvojila svoje vrijeme kako bi se informirala o ovoj opasnoj bolesti.

Doktori su mami s Floride kasnije otkrili da je spas došao u posljednji tren. Da joj Megan nije otkrila problem, tumor bi nakon tjedan dana napao vidni živac. Rowan se na kraju uspješno oporavila.

Najnovije