Imala je samo 5 godina kad je jedva preživjela eksploziju, njen današnji izgled je mnoge iznenadio

Imala je samo 5 godina kad je jedva preživjela eksploziju, njen današnji izgled je mnoge iznenadio
21K
Teeba Marlowe imala je samo 5 godina kad je jedva preživjela eksploziju u tada ratom zahvaćenom Iraku. Bila je to 2007. godina. Djevojčica je zadobila teške opekline od kojih joj se lice promijenilo, a kosa zauvijek nestala.

I dok se djevojčica u Iraku morala pomiriti s novonastalom situacijom, Barbara Marlowe je na drugom kraju svijeta, u američkom Clevelandu, čitala članak o iračkoj djeci koja su nastradala u brojnim napadima. Među njima je bila j Teeba, čiju su sliku objavili u novinama.

Barbara, koja nije mogla sama imati djecu, vidjela je nešto posebno u Teebi. Postala joj je životna misija. Uspjela je stupiti u kontakt s Teebinom obitelji te im ponuditi pomoć. Našla je kirurge koji su bili u stanju pomoći maloj Iračanki. Teebina majka je svoju djevojčicu teškog srca predala američkoj obitelji, vjerovala je da će biti u dobrim rukama.

Od tog dana, Teebin život se promijenio. Išla je na brojne operacije, dobila sve što je jednoj maloj djevojčici potrebno, a zavoljela je svoju novu, zamjensku obitelj. Osvojila je i srca javnosti kad se pojavila u TV emisiji "Doktori".

Barbara je 2015. godine organizirala i ponovni susret s Teebinom pravom majkom. Među Barbarom i Iračankom nije postojalo nikakvo rivalstvo. Zajedno su se družile s Teebom i jako dobro su se međusobno razumjele. I sama Teeba kaže da ima dvije mame i da ih obje jako voli.

Njena priča je inspirirala mnoge ljudi i dokazala da uvijek postoji nada u bolje sutra.

Najnovije