Kontakt  •   © Lajk 2021

Doktor poginulim pacijentima gleda Facebook profile, a razlog je ljude potaknuo na razmišljanje

Doktor poginulim pacijentima gleda Facebook profile, a razlog je ljude potaknuo na razmišljanje
6K
Jedan doktor koji radi na hitnoj pomoći napisao je pismo kojoj je potaknulo javnost na razmišljanje. Često se susreće s velikim tragedijama u kojima mladi ljudi izgube život. Upravo on je osoba koja to mora reći njihovim roditeljima, braći, sestrama, partnerima. On je taj koji mora reći da su ostali bez jedne od najvažnijih osoba u svojim životima.

No prije nego što roditeljima i partnerima priopći tužnu vijest, ovaj doktor svakoj poginuloj osobi posjeti Facebook profil. Mnoge je ta izjava zbunila, ali objašnjenje ih je jako dirnulo.

Objasnio je da mnoge mlade osobe, prije nego što završe u bolnici, brzopleto rade stvari o kojima ni ne razmisle. Pričaju na mobitelu dok voze, pišu poruke, sjedaju u auto i voze pod utjecajem alkohola i droga. Neki po prvi put u životu probaju opijate i odmah nastradaju.

Ovaj doktor posjećuje profile preminulih osoba kako bi se podsjetio da su i oni samo ljudi. Nekada ga nečija smrt posebno dirne i uvijek bude svjestan toga da će njihovi najmiliji patiti, i to sve zbog gluposti koja se mogla lako izbjeći.

Kada na Facebooku vidi njihove obiteljske fotografije slikane u vrijeme blagdana, fotografije s najboljim prijateljima, na koncertima ili utakmicama, doktor se sjeti da su to bili osobe, obične osobe kao svi ostali. Prizori koje vidi na fotografijama potaknu i njega na razmišljanje i uvijek se zapita "Zašto si to morao učiniti ljudima koji te vole najviše na svijetu?" kada krene prema čekaonici u kojoj se obitelji u suzama nadaju da će ipak biti sve u redu.

Najnovije