Ovi legendarni filmski i strip junaci inspirirani su stvarnim ljudima

Ovi legendarni filmski i strip junaci inspirirani su stvarnim ljudima
4K
Veliki redatelj Alfred Hitchcock je rekao da je drama zapravo život bez onih dosadnih dijelova i to je točno: mnogi likovi iz filmova i crtića su inspirirani stvarnim ljudima. Ponekad scenaristi samo kopiraju njihov izgled, a u drugim slučajevima preuzmu i karakterne osobine tih ljudi. Pročitajte koji su filmski likovi inspirirani pravim ljudima.

Harley Quinn - Arleen Sorkin

Harley Quinn - Arleen Sorkin
Inspiracija za zločestu Harley Quinn je bila Arleen Sorkin. Arleen je nevjerojatno svestrana glumica: glumila je u TV serijama, plesala u kabareu i bila voditeljica TV emisija. Pisac Batmana Paul Dini stvorio je lik Harley Quinn kako bi popunio rupu u priči. U epizodi "Jokerova usluga" trebali su imati nekoga tko će iskočiti iz torte u sobu punoj policajaca. Izgledalo bi čudno da je to učinio sam Joker, pa su izmislili Harley.
Dinija je nadahnuo kostim koji je nosila njegova prijateljica Arleen u jednoj epizodi serije "Naši najbolji dani". Odlučio je da će Harley Quinn biti točno takva - vitka, smiješna i pomalo luda. Usput, glas joj je u crtanoj seriji i u video igri posudila upravo Arleen Sorkin.

Joker - Conrad Veidt

Joker - Conrad Veidt
Jedan od najkarizmatičnijih zlikovaca u svijetu filmova, Joker, nije se pojavio iz ničega. Dugo je bio pravi misterij zašto je lik, čijeg se imena tako jednostavno dosjetiti, izgledao tako neobično. Ispostavilo se da je inspiracija za Jokera bio njemački glumac Conrad Veidt.
1928. godine Veidt je glumio u filmu Čovjek koji se smije. Lik kojeg je glumio bio je izmučen i strašan, ali se iza toga krila osoba dobra srca. Danas mnogi kritičari tvrde da je najbolji Joker svih vremena bio onaj kojeg je glumio Heath Ledger, koji je gledateljima uspio prikazati da i zločesti dečki imaju dušu.

Jabba the Hutt - Sydney Greenstreet

Jabba the Hutt - Sydney Greenstreet
Sydney Greenstreet je britanski filmski i kazališni glumac iz 40-ih i inspiracija za lik Jabba the Hutt-a iz Zvjezdanih ratova. Greenstreet je uvijek bio prekomjerne težine te je uvijek glumio šarmantne i domišljate prevarante. Uopće nije čudo da šef intergalaktičkog kriminalnog svijeta, Jabba the Hutt, toliko sliči ovom glumcu.

Biff Tannen - Donald Trump

Biff Tannen - Donald Trump
Film Povratak u budućnost 2 snimljen je prije 30 godina i tada nitko nije ni pomišljao da bi Donald Trump jednoga dana mogao biti predsjednik SAD-a. U to vrijeme Trump je bio uspješan biznismen i vlasnik nekoliko kompanija te prava na natjecanje Miss Universe.
Starija verzija lika Biffa Tannena preuzela je puno toga iz Trumpova života. Njegovu frizuru, izgled nebodera koji sliči Trump Toweru i njegovu sklonost ka trošenju velike količine novca.

Rocky Balboa - Chuck Wepner

Rocky Balboa - Chuck Wepner
Sylvester Stallone je sam pisao scenarij za film Rocky te je glumio glavnu ulogu. U filmu, vrlo neuspješan boksač, Rocky Balboa, uspio je pobijediti legendu tog sporta, a sve je to učinio zahvaljujući upornom radu i ljubavi prelijepe djevojke.
Chuck Wepner je profesionalni američki boksač koji je postao poznat po svom okršaju s Muhammadom Alijem. Wepner je izdržao 15 rundi te je čak srušio Alija, no, na kraju je ipak izgubio borbu. Mnogi smatraju da je upravo ova borba inspirirala Stallonea.

Miss Piggy - Peggy Lee

Miss Piggy - Peggy Lee
Miss Piggy je jedan od glavnih likova serije The Muppet Show. Glamurozna svinjica s nepredvidivom osobnošću postala je takav uspjeh da je završila na popisu najvećih TV zvijezda svih vremena. Miss Piggy reklamira odjeću u časopisima i šminku za kompaniju MAC.
Slavna pjevačica jazza, Peggy Lee, inspiracija je za Miss Piggy. Na početku se lik zvao Piggy Lee, no, zbog negativen konotacije s tom životinjom, Lee je uklonjeno.

Najnovije