Ovaj umjetnik stvara slike koje pokazuju kako bi izgledao svijet ogromnih mačaka

Ovaj umjetnik stvara slike koje pokazuju kako bi izgledao svijet ogromnih mačaka
13K
Jeste li ikada razmišljali o tome kako bi svijet izgledao da u njemu žive ogromne mačke? Sada to više nije potrebno jer je ruski umjetnik Andrej Šerbak kreirao gotovo 150 slika s ogromnim mačkama.

Andrejeve mačke su vrlo raznolike i impresivne. Može ih se vidjeti kako svašta rade, primjerice, kako idu u trgovinu ili kako skaču na vlakove. Neke izgledaju kao da su visoke preko tri metra, a druge su mnogo, mnogo veće.

Andrej, poznatiji kao Petečka Odnobokov, na ovaj je način skupio preko 10 tisuća pratitelja na svom Instagram profilu. Umjetnik živi u Rostovu na Donu i radi od kuće kao kreativni direktor jedne oglašivačke agencije iz Moskve.

Andrej priznaje da je veliki ljubitelj životinja: "Imam dvije mačke, mužjaka i ženku. Mačak se zove Pif. Uzeo sam ga iz skloništa za životinje kao odraslog mačka, imao je oko pet godina. Mačka se zove Panja i našao sam je na ulici. Sada ima šest godina i autistična je. Imam i trogodišnjeg labradora koji se zove Rooney. I njega se može vidjeti na nekim mojim slikama. Svi moji ljubimci se jako dobro slažu."

Na ideju za ovaj projekt došao je sasvim slučajno: "Gledao sam album sa slikama kada mi je za oko zapela jedna fotografija snimljena na odmoru u šumi. Tako je rođena ideja. Fotografija mi se svidjela pa sam odlučio slikati još jednu, ali s mačkom. Odlučio sam napraviti profil na Instagramu koji bi bio pun slika mene s mačkama, jer to i nije tako daleko od stvarnog života. Živim relativno izolirano."

Andrej je otkrio da slike mačaka koje koristi za svoje projekt pronalazi na Googleu: "Pokušao sam slikati svoje mačke, ali one su uvijek nemirne."

Navodi da mu za neke slike treba vrlo malo vremena, a s nekima, na kojima je teško smjestiti mačku, se muči satima: "Prosječno mi treba oko četiri sata za jednu sliku.", kaže Andrej. "U slobodno vrijeme idem u šetnju ili čitam knjige. Vikendom istražujem okolicu i slikam nove fotografije za svoj projekt."

Najnovije