Medvjedi su mu dolazili krasti med pa ih je ovaj čovjek odlučio pretvoriti u prave kušače

Medvjedi su mu dolazili krasti med pa ih je ovaj čovjek odlučio pretvoriti u prave kušače
6K
DHA
Medvjedi jednostavno vole med i učinit će svašta da bi do njega došli. Zapravo ga toliko vole da često pojedu sav med iz košnica i time predstavljaju pravu noćnu moru za pčelare.

Šteta koju na taj način učine može biti vrijedna tisuće dolara. Mnogi pčelari se zato trude držati ih što dalje od svojih pčela.

Pčelar Ibrahim Sedef iz Turske je imao problem s medvjedima koji su jeli njegov dragocjeni med. Kako bi zaštitio košnice, zatvorio ih je u metalne kaveze. Ostavljao je i voće, kruh i med za medvjede, nadajući se da tako neće dirati pčele. To međutim nije bilo uspješno te su neke košnice ipak oštećene.

Kako bi saznao više o ponašanju medvjeda, instalirao je kamere. Nakon toga je imao sjajnu ideju. Pretvorio ih je u kušače meda.

Postavio je stol s četiri vrste meda koje su medvjedi mogli probati. Nije bio razočaran. Ispostavilo se da medvjedi vole skupe stvari. Uvijek su najprije probali Anzer med, a uopće ne bi ni taknuli med od cvjetova višnje. Kilogram meda Anzer košta više od 300 dolara.
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA

Najnovije