15 detalja zbog kojih ćete možda poželjeti ponovno pogledati ove filmove

15 detalja zbog kojih ćete možda poželjeti ponovno pogledati ove filmove
29K
U Hollywoodu, prosječno vrijeme između prve najave i prve projekcije filma je 871 dan. Tijekom tog vremena, filmske ekipe ne pokušavaju samo snimiti dobar film, nego ga i napuniti referencama i zanimljivim detaljima. Običan gledatelj to možda i neće primijetiti, ali svaki pravi obožavatelj hoće. Pogledajte ove detalje iz poznatih filmova koje zasigurno niste opazili.
Tijekom snimanje scene za film "Split", u kojoj razne osobnosti lika međusobno pričaju, glumac James McAvoy udario je šakom o metalna vrata i slomio šaku. Nije ništa rekao o svojoj ozljedi puna tri dana. U jednoj sceni mu možete vidjeti natečenu ruku.
U Spider-Manu (2002.) Petera Parkera ugrizao je radioaktivni pauk. Pet godina kasnije u Spider-Manu 3, tvorci filma nisu zaboravili staviti mali ožiljak na to mjesto.
U novom filmu o Aladinu, čarobni tepih gradi dvorac od pijeska koji izgleda kao poznati Disneyjev dvorac.
John Wick u filmu nosi ručni sat s unutrašnje strane zapešća. Tako ga nose i ljudi u vojsci, jer tako mogu provjeriti vrijeme dok drže oružje u ruci.
Na početku filma "John Wick", glavni lik s autom vozi na malu zračnu luku. Čuvar koji ga je pustio čita knjigu Shibumi o umirovljenom ubojici koji je jednom ubio čovjeka pomoću olovke. To podsjeća na Johna, ali on je ubio tri neprijatelja odjednom.
U filmu "Kingsman: Zlatni Krug", jedan od likova ima povez na oku i u sceni s psićem nije vidio pištolj sve dok Eggsy nije počeo pričati pa se okrenuo prema pištolju.
U filmu "Charlie i tvornica čokolade", Willy Wonka ima mjesta u čamcu samo za sebe i 8 gostiju. To znači da prethodna nestajanja djece nisu bila slučajna te je sve isplanirao.
Sjećate li se vjeverica iz tog filma? Umjesto korištenja specijalnih efekata, tvorci filma su proveli 19 tjedana uvježbavajući vjeverice da sjede na stolici, ljušte lješnjake i stavljaju ih na pokretnu traku.
U filmu "Osvetnici: Završnica", tvorci nisu zaboravili dodati otiske prstiju na Hulkove naočale.
U 103. minuti filma "Crna pantera" na nebu leti letjelica koja izgleda kao maska Crne pantere.
Poznati astrofizičar Neil deGrasse Tyson je kritizirao scenu iz Titanika kada Rose gleda noćno nebo nakon tragedije. Rekao je da je položaj zvijezda potpuno pogrešan. James Cameron je tu scenu prepravio za 3D remake filma.
U "Početku", lik Ariadne, koju glumi Ellen Paige, svezala je kosu tijekom 2. stupnja sna. To su učinili zbog toga što bi inače u sceni u bestežinskom stanu morali efektima obraditi pokrete njene kose.
Tvorci "Ant Mana i Waspa", u kojem glumi Laurence Fishburne (Morpheus iz legendarnog Matrixa), odlučili su ubaciti referencu na Matrix pa se ta riječ može vidjeti na ploči u jednoj sceni.
U "Meridi Hrabroj" Meridu posiječe strijela tijekom natjecanja u streljaštvu.
U filmu "Thor: Ragnarok" komad freske iz Asgarda predviđa da će Thor ostati bez oka zbog Hele.

Najnovije