Mcdonald's oduševio idejom: Njihovi plakati skrivaju minijaturne hotele za pčele

Mcdonald's oduševio idejom: Njihovi plakati skrivaju minijaturne hotele za pčele
U pokušaju da pomognu u zaštiti pčela, švedski McDonald's nedavno je napravio restoran za pčele. Nakon što je ova ta oduševila svijet, iz ove franšize odlučili su se na korak više. Tako su ovog puta iza velikih panoa postavili hotele za pčele.
Agencija NORD DDB koja stoji iza ovih kreativnih ideja objasnila je da je čak 30% pčela u Švedskoj ugroženo, ponajviše zbog toga što nemaju prostor za odmaranje te su zbog toga odlučili napraviti male hotele za njihov odmor.
McDonald's troši enormne svote novca na oglašavanje i oslikavanje sebe kao tvrtke koja brine za okoliš.
Hoteli za pčele su pokušaj Mcdonald'sa da kupcima pokažu da je njima stalo do okoliša, iako su tijekom godina više pridonijeli uništenju okoliša nego njegovom očuvanju. Naime, zbog potrebe za mesom i palminim uljem pridonijeli su uništenju šuma i povećanju emisija stakleničkih plinova, tek 50% McDonald'sovih pakiranja dolazi iz održivih izvora, a u samo 10% restorana moguće je recikliranje.
"Naši kupci rekli su nam da je ambalažni otpad najvažnije ekološko pitanje s kojim žele da se pozabavimo", izjavila je Francesca Debiase, glavna direktorica lanca nabave i održivosti McDonald'sa.
Do 2025. godine tvrtka želi da 100% ambalaže za kupce potječe iz obnovljivih, recikliranih ili certificiranih izvora, a da recikliranje bude dostupno u svim restoranima.