On je tip koji kupi smeće za ljudima i sve to objavljuje na svom Instagram profilu

On je tip koji kupi smeće za ljudima i sve to objavljuje na svom Instagram profilu
2K
Instagram: Peterpicksuptrash
Lako je upaliti računalu, uzeti mobitel i čitati o bezbrojnim lijepim pričama, ali ne trebamo zaboraviti da na svijetu postoji i dosta problema. Onečišćenje je jedan od najvećih problema današnjice.

"Peterpicksuptrash" je Instagram profil na kojem Peter objavljuje fotografije smeća koje je netko bacio
Ispod svake objave na Instagramu Peter napiše i kratku poruku. "Pokupio sam ovo smeće na pločniku i bacio ga u koš za smeće. To je bilo vrlo jednostavno", pisalo je u jednom od opisa fotografije.
Sa skupljanjem je krenuo prije dvije godine. "Kad bih išao na ručak uvijek sam prolazio pokraj smeća koje bi stajalo pored nogu. I jedan dan sam samo odlučio pokupiti to smeće i baciti ga", priča Peter.
Njegov Instagram profil ima i kratki opis: "Dokazat ću koliko je lako pokupiti smeće umjesto prolaziti pored njega. To možete i vi. Možda ćemo spasiti svijet".
Njegova obitelj kao i njegovi prijatelji smatraju da radi odličnu stvar.
"Baciti smeće tamo gdje mu je mjesto je prilično lagan zadatak, ali ljudi ga ne rade. A zamislite kako bi promijenili naš planet da svi pokupe s poda smeće i bace ga u kontejner", govori on.
Prema nekim istraživanjima u svijetu se dosad proizvelo oko 7.8 milijardi tona plastike što je više od tone za svakog živog čovjeka, a samo 20% se reciklira.