Kontakt  •   © Lajk 2020

Japanski turisti su ostali šokirani kad su u restoranu u Rimu dobili račun za špagete, ribu i vodu

Japanski turisti su ostali šokirani kad su u restoranu u Rimu dobili račun za špagete, ribu i vodu
4K
Foto: Bored Panda
Na svijetu postoje zaista fenomenalni restorani koji svojim gostima pripremaju vrhunske obroke, no uvijek će biti i onih prosječnih koji pokušavaju izvući što više novca od turista, najčešće potpuno neopravdano.

Japanski turisti iz ove priče imali su posla s ovom drugom vrstom restorana. Posjetili su glavni grad Italije te odlučili pojesti nešto u jednom od brojnih restorana. Naručili su dvije porcije špageta, ribu i vodu, a šok je uslijedio kad im je konobar donio račun. Ukupni iznos bio je 429.80 €, što bi bilo blizu 3200 kuna.
Račun su slikali i odlučili podijeliti na društvenim mrežama kako bi upozorili ostale turiste i pokazali što mogu očekivati u restoranu Antico Caffe di Marte u Rimu. Međutim, vrlo brzo se pojavilo još fotki računa koje su slikali turisti sa sličnim iskustvima.
Vlasnik restorana kasnije je medijima rekao da su Japanci jeli svježu ribu pa su navodno zbog toga platili malo više, no javilo se još turista koji su kasnije primijetili da im je restoran naplatio duple porcije hrane koju su naručili.
Slučaj s japanskim turistima i ogromnim računom u talijanskom restoranu nije prvi. Bilo je i slučajeva u kojima su turisti platili 81 € za dva burgera i kave (Rim), 1100 € za večeru za 4 osobe (Venecija), 25 € za jedan sladoled (Firenca).
Pouka priče? Pazite gdje jedete i najprije se dobro informirajte o cijenama hrane i pića koje želite naručiti.

Najnovije