Nakon otkrića ove 13-godišnjakinje, više nećete htjeti koristiti sušilo za ruke u blizini djeteta

Nakon otkrića ove 13-godišnjakinje, više nećete htjeti koristiti sušilo za ruke u blizini djeteta
2K
cbc
Čini li vam se ponekad da su sušila za ruke malo preglasna? Nora Keegan imala je samo 9 godina kada je prvi put primijetila da ju nakon korištenja bole uši.

"Kada sam bila u četvrtom razredu shvatila sam da osjećam bol nakon što bi osušila ruke pa sam odlučila izmjeriti decibele da provjerim da li je sušilo zaista štetno za moj sluh. I, ispostavilo se da je!" rekla je Nora.

U sljedećih nekoliko godina ozbiljnije se prihvatila tog problema i izmjerila glasnoću iz različitih udaljenosti od sušila, uzimajući u obzir visine ljudi i djece te blizinu samom aparatu. Rezultat istraživanja ove pametne mlade djevojke bio je da jako veliki broj aparata funkcionira na više od 110 decibela, što je gotovo kao posjet rock koncertu.

Naravno, to je puno više od dopuštene glasnoće dječjih igračaka koje je propisalo zdravstvo u Kanadi, otkud Nora i dolazi, te potvrđuje kako se djeca ne bi trebala izlagati takvom okruženju zbog mogućnosti ranog oštećenja sluha. Posebice ako uzmemo u obzir da djeca imaju osjetljivije uši i moraju stajati još bliže aparatu za sušenje zbog svojih malenih ruku.

Popularno

Najnovije