15 fotografija minijatura s mliječnom stazom u pozadini

15 fotografija minijatura s mliječnom stazom u pozadini
3K
Samy Al Olabi sirijsko-egipatski je fotograf koji trenutno živi u Dubaiju. Inspiriran ljubavlju prema prirodi i noćnom nebu, Samy Al Olabi poseže za zvijezdama iz mračnih kutova Arabije.

Olabi je nagrađivani fotograf koji voli stvarati realistične scene, a kod fotografije najviše voli to da je jezik koji mogu razumjeti svi!
Olabi se još od djetinjstva strastveno bavio astronomijom, a astrofotografija kombinira ljubav prema astronomiji, ljubav prema prirodi, krajoliku, putovanjima i kampiranju. Za njega je to savršeni recept.
"Na pustim mjestima zaista možete doživjeti zvuk tišine i uživati u njemu, a činjenica da većina tih udaljenih lokacija nema pokrivenost telekomunikacijskom mrežom dodatno doprinosi spokoju iskustva i mira koji imate uz sebe. Oslobađa vas od svih modernih životnih ograničenja i konačno se vraćate svom stvarnom čovječanstvu, stojeći s prirodom i njenim ljepotama. Konačno se osjećate kao kod kuće."
Olabi kaže kako se čak i mrtva priroda i apstraktna umjetnost mogu lijepo uklopiti sa zvijezdama. U međuvremenu, svjetlost je bitan element fotografije, a što je tamnije okruženje u kojem fotografirate, to je dragocjeniji i dramatičniji utjecaj vašeg svjetla.
"Miješanje svjetla i sjene nevjerojatno je. Daje beskrajne ideje i odličan je način izražavanja umjetnosti."
"Kršenje pravila i razmišljanje izvan okvira nešto je što bi fotograf uvijek trebao uzeti u obzir."