15 kreativnih upotreba Lego kockica koje morate vidjeti

15 kreativnih upotreba Lego kockica koje morate vidjeti
4K
Svijet se vjerojatno nikad neće umoriti od zabavnih Lego kockica. Ova popularna igračka i dalje nas zadivljuje mnogim stvarima koje možemo stvoriti s njom, od mega struktura do konstruiranja filmskih scena.

Samo je nebo granica po pitanju onoga što možete stvoriti s Lego kockicama, u nastavku donosimo popis 15 kreativnih upotreba Lega u rasponu od jednostavnih do onih nevjerojatnih.

Sat

Sat
Zidni sat ne bi trebao biti dosadan. Odlučite se za ovaj cool sat koji je vrlo lako napraviti. Odbrojavanje minuta do vremena ručka više nikada neće biti isto.

Poklon kutija

Poklon kutija
Definitivno bi to bio zanimljiv način prigodnog poklona za sljedeću proslavu rođendana. Najbolje od svega je što ovu kutiju možete ponovo upotrijebiti za nešto drugo.

Držač kabela

Držač kabela
Lego mini figure imaju ruke odgovarajuće veličine za držanje kablova. Sada se možete oprostiti od zapetljanih žica dok organizirate svoje razne žice uz pomoć ovih malih pomoćnika.

Autobusna postaja

Autobusna postaja
U Londonu postoji stajalište autobusa koje je u cijelosti izrađeno od Lega. Možda je privremen, ali detalji na njemu su zapanjujući!

Nakit

Nakit
Nošenje normalnih komada nakita toliko je uobičajeno. Umjesto toga, poslužite se ležernim priborom poput naušnica, ogrlica i prstenova od Lego kockica. Čak i nekoliko manjih manžeta može vam pomoći da se istaknete u svakodnevnom uobičajenom odijevanju.

Organizator radnog stola

Organizator radnog stola
Najbolja stvar kod Lega je da možete graditi stvari kako želite. Što znači da ako vam se ne sviđaju orgnizatori za stol koje možete kupiti u trgovini, uvijek možete stvoriti vlastiti sa onoliko odjeljaka koliko vam je potrebno.

Priključna stanica za mobitel

Priključna stanica za mobitel
Vjerojatno ste već vidjeli nešto slično ovome. Uz malo truda i vi možete imati svoju kreativnu priljučnu stanicu za mobitel, na vama je da prilagodite temu koju god želite. Ipak se radi o Lego kockicama. :)

Tipkovnica za računalo

Tipkovnica za računalo
Jason Alleman napravio je ovu Lego tipkovnicu. Nastala je nakon što je Alleman pronašao odbačenu tipkovnicu na ulici, pokupio njenu unutrašnjost i pretvorio je u ovu jedinstvenu tipkovnicu.

Držač za ključeve

Držač za ključeve
Stvorite jedinstveni privjesak za ključeve s ovim Lego kockicom koja ima rupu na sebi. Uparite ga s Lego pločom na vašem zidu da djeluje kao držač ključeva i više nikada nećete izgubiti ključeve.

Automobil na zračni pogon

Automobil na zračni pogon
U ovaj automobil uloženo je puno novca. Izgradili su ga Steve Sammartino i Raul Oaida. Automobil je sastavljen od preko 500 tisuća Lego kockica. Jedini nedostatak je njegova maksimalna brzina od 30 kilometara na sat.

Kućica za ljubimce

Kućica za ljubimce
Stvorite kuću za svog ljubimca baš kao što je dizajner Alex Jones učinio za svog psa Kisha. Napravio je čak i Lego vatrogasni hidrant i nekoliko odrezaka koji idu s njim. Ovo sigurno pobjeđuje kupnju ili izgradnju kuće za pse od uobičajenih materijala.

Popunite pukotine u zgradama

Popunite pukotine u zgradama
Obnovite svoj grad i njegove građevine ispunjavajući sve pukotine šarenim Lego kockama. Njemački umjetnik Jan Vormann započeo projekt kojim želi dodati malo boje crnim i sivim gradovima. Na projektu sudjeluju različiti ljudi iz različitih zemalja.

Namještaj

Namještaj
Ako može postojati cijela kuća izrađena od Lego kockica, zašto ne i komadi namještaja? Naravno, neke stvari poput stolica mogu biti neugodne, ali morate priznati da će Lego svjetiljka izgledati vrlo elegantno. Plus Lego kocke savršene su za izgradnju zidova i stolova.

Minijaturni vlak smrti

Minijaturni vlak smrti
Ovaj minijaturni vlak smrti sagradio je Lego entuzijasta Adam Tucker. Vožnja traje zauvijek, jer je vlak postavljene da se vozi u beskonačnoj petlji.

Karta podzemne željeznice

Karta podzemne željeznice
London je s Legom proslavio 150. obljetnicu podzemne mreže vlakova. Nalaze se na 5 postaja, a to su Južni Kensington, Piccadilly Circus, Green Park, Stratford i King's Cross.