Preslatka koala stara samo 150 dana dobila minijaturni gips na ruci nakon pada sa stabla

Preslatka koala stara samo 150 dana dobila minijaturni gips na ruci nakon pada sa stabla
2K
Morate priznati, vidjeti malene životinje ozlijeđene jedan je od najtužnijih prizora, ali isto tako nam bude toplo oko srca kad vidimo dobre ljude koji se brinu za njih dok ne ozdrave! To je upravo što se dogodilo ovom mladunčetu koale, koje je palo sa stabla i dobilo najslađi gips ikad. Slike ove slatke koale ubrzo su osvojile internet, pa pogledajte i vi!

Nedavno je Werribee zološki vrt objavio slike bebe koale koja nosi gips.
instagram
Mladunče je ozlijedilo ruku kad je palo sa stabla na jednoj šumskoj plantaži eukaliptusa. Nažalost, majka male koale koja je u tom trenutku imala samo oko 500 grama, nije preživjela pad.

Teške ozljede majke dovele su veterinara do neminovnog donošenja teške odluke da ju uspava. Srećom, mladunče je imalo više sreće.
instagram
Kada je tek spašena i dovedena veterinarima u Werribee zološki vrt, šanse za koalino preživljenje bile su jako male.

“Bila je jako osjetljiva kad su nam ju tek donijeli,” rekla je Werribee veterinarska sestra Jess Rice. “Bila je u stadiju gdje bi joj glava tek počela provirivati iz majčinog tobolca. Mladunčad te veličine nemaju visoku stopu preživljavanja bez majčine brige.”
instagram
Ali njegovatelji nisu htjeli odustati od malene koale. Rendgen je pokazao da beba ima slomljenu ruku, pa su mu veterinari na nju stavili mali gips i nastavili se danonoćno brinuti o njoj.
instagram
Uskoro, mladunče je dobilo na snazi i kilaži, te odvedeno kod specijalista za životinje u divljini koji ga je redovito pregledavao: “Biti će potrebno više od godinu dana prije nego što je koala spremna za povratak u divljinu, pa će morati biti kod nekoga tko će imati resurse za paziti na nju toliko dugo,” rekla je gđa. Rice.
instagram
Nažalost, koalino prirodno stanište je u opasnosti od istrebljenja. Broj tih slatkih životinja svake godine se smanjuje, te su trenutačno uvrštene u IUCNovu “Crvenu listu”, što označava “osjetljivo” stanje. Koalino obitavalište je u opasnosti zbog posljedica klimatskih promjena, krčenja šuma i bolesti.
instagram

Najnovije