Ovaj umjetnik dizajnira oglase svjetskih tvrtki koje pokazuju uznemirujuću stvarnost

Ovaj umjetnik dizajnira oglase svjetskih tvrtki koje pokazuju uznemirujuću stvarnost
3K
Igor Dobrowolski osmislio je vlastitu verziju oglasa za najveće svjetske kompanije.
"Vjerujem da jedina nada ne leži u pojedinom političaru ili javnom intelektualcu, već u istinskim narodnim pokretima, ne na izborima, nego u masovnim ustancima običnih ljudi"
"Nemojte zaboraviti da je plastika stvorena iz fosilnih goriva. Kriza plastike u svijetu se može riješiti samo zaustavljanjem proizvodnje plastike za jednokratnu upotrebu."
"Korporacije poput Nestléa i Unilevera divlje profitiraju od plastične ambalaže za jednokratnu upotrebu. U isto vrijeme govore o recikliranju. Ali svatko tko je ozbiljno razmislio o tom pitanju može vidjeti da recikliranje nikad ne može podnijeti količinu plastike koja okružuje našu svakodnevicu."
Više stakleničkih plinova u atmosferi znači intenzivniji efekt staklenika, zbog čega će Zemlja biti toplija. Sada je u našoj atmosferi više ugljičnog dioksida nego u proteklih 150 tisuća godina. Izgaranjem fosilnih goriva oslobađa se više stakleničkih plinova u atmosferu, posebno ugljični dioksid. Iako nije najsnažniji staklenički plin, ugljični dioksid se najviše emitira ljudskim aktivnostima.
Kate Lin vodi kampanju Greenpeacea, sa sjedištem u Hong Kongu. Kaže da je mjera ljudske potrebe za prirodnim resursima poznata kao naš ekološki otisak. Trenutno koristimo 1,5 ekvivalenta Zemlje za proizvodnju svih obnovljivih resursa koje koristimo. Kako ljudska populacija raste, izazov smanjenja stope postaje hitniji.
Izvještaj o izlijevanju nafte u svjetska mora govori o poražavajućim količinama. U 112 zemalja od 1960. godine zabilježena su izlijevanja nafte u more.
Također učimo više o utjecajima klimatskih promjena, od kojih mnoge imaju ozbiljne posljedice za ljude i divlje životinje. Naš je svijet topliji nego ikad prije, a ljudi i divlje životinje već trpe posljedice. Ali to nije ništa u usporedbi s onim što ostavljamo budućim generacijama ako se ovi trendovi nastave.