Upoznajte kanadskog risa, mačku koja ima šapu veličine ljudske ruke

Upoznajte kanadskog risa, mačku koja ima šapu veličine ljudske ruke
5K
Foto: Instagram - focused_on_canada, kathleenreeder
Kanadski risi su pravi prirodni dar: veličina ovih mačaka je upola manja od običnih risa, ali imaju više mekoće i lepršavosti nego bilo tko drugi. A na njihovim šapama, koje izgledaju suludo nezgrapno u odnosu na veličinu njihovog trupa, možete izgledati poput vatre u najudobnijem kaminu.

Da, ovo su najslađe zimske mačke! Samo se s njima ne vrijedi šaliti - to su još uvijek divlje životinje. A svojim šapama (iako šarmantnim) mogu izbiti svu nježnost. 😉
Nije ugrožena vrsta i ima dovoljno prostora za lutanje, iako je zbog krčenja šuma i ljudske aktivnosti prostor smanjen.
Zečevi su im glavni izvor hrane. Gladan ris može za jedan obrok pojesti cijelog zeca, a kad ne pronađu zeca, ris će loviti sitne ptice, a ponekad čak i velike životinje poput soba.
Kanadski ris može izgledati kao nešto veća verzija vaše kućne mačke, ali nemojte pogriješiti - ovi borealni grabežljivci su opasni! Kanadski ris živi u šumovitim predjelima. Oni su teritorijalne životinje, a mužjaci većinu vremena žive sami.
S velikim očima i vrhunskim sluhom, kanadski ris je izvrsni noćni lovci. Ali nisu brzi trkači pa moraju biti lukavi kada je u pitanju lov. Obično pronađu skrovište i čekaju da se plijen približi. Satima će mirno sjediti samo da bi uhvatio zalogaj!

Najnovije