Zastrašujući model pokazuje kako bi radnici mogli izgledati za 20 godina

Zastrašujući model pokazuje kako bi radnici mogli izgledati za 20 godina
5K
Foto: PA
Jesu li vam oči umorne od previše gledanja u ekrane? Bole li vas leđa jer satima sjedite u istom položaju? Onda ste nažalost na dobrom putu da postanete "Emma", zastrašujući model koji pokazuje kako bi radnici mogli izgledati u budućnosti.

Ako se uvjeti rada uskoro ne promijene i radnicima omoguće zdravije radno mjesto i lakši način obavljanja posla, mnogo toga bi se moglo promijeniti u sljedećih 20 godina, tako bar tvrde neka istraživanja koja su pomoću "Emme" pokazali kako bi se tijelo, primjerice uredskih radnika, moglo promijeniti tijekom godina.
Istraživanje je provedeno na više od 3000 radnika iz Francuske, Njemačke i Velike Britanije. Tim stručnjaka proučavao je sve u vezi njihovog posla te procijenio kako bi se njihova tijela mogla promijeniti.

Emma ima pogrbljena, mišići u njenim nogama su puno slabiji, ima proširene vene jer joj krvotok nije više dobar kao prije, oči su joj crvenije, ima više dlaka u nosu i ušima, nos joj je natekao, a primjećuju se promjene i na koži, npr. ekcemi koji se pojavljuju zbog previše stresa.
Istraživanje je pokazalo da 50% ispitanih radnika iz Velike Britanije već pokazuje simptome poput problema s očima, leđima i glavoboljom. Čak 32% ih ima problema s vidom, 30% njih ima višak kilograma, a 26% česte glavobolje. Sve ovo pokazuje da su potrebne promjene, i to što prije.

Evo kako izgleda Emma, zastrašujući model koji pokazuje posljedice nekvalitetnog radnog mjesta.

Najnovije