10 slučajnih improvizacija koje su poboljšale popularne filmove

10 slučajnih improvizacija koje su poboljšale popularne filmove
5K
Filmski svijet potpuno je nepredvidiv, a gledatelji jako rijetko znaju što se sve točno na setu događalo i koliko toga je bilo osmišljeno unaprijed. U nekim trenutcima potrebno je već snimati scenu kako bi se primijetilo što joj točno fali.

Ponekad se talentirani glumci toliko zanesu u uloge da im daju i više osobnosti nego što su planirali. Mali trenuci inspiracije ono su što film učini puno boljim nego što je isprva trebao biti. Neki od najpoznatijih filmova imaju upravo taj element. :)

300, 2007

300, 2007
warnerbrospictures
Poznati uzvik "Ovo je sparta!" jedna je od najpoznatijih rečenica u modernom filmu. Malo tko zna da je to zapravo čista improvizacija glumca Gerarda Butlera.

Nedavno je za GQ časopis rekao da je tu frazu zapravo trebao šapnuti, no redatelju se toliko svidjelo kako je scena ispala da ju je odlučio zadržati!
warnerbrospictures

Titanic, 1997

Titanic, 1997
twentiethcenturyfox
U sceni koju možete vidjeti na fotografiji Jack se zadere "Ja sam kralj svijeta!" što je zapravo bila samo njegova ideja koju je redatelj odlučio prihvatiti.

Osim toga, Leonardo je vrlo vidno zbunjeno i krivo izgovorio tekst u sceni u kojoj Jack slika Rose golu, no redatelj je to odlučio ostaviti jer je smatrao da dobro prikazuje što mu je bilo u glavi.
twentiethcenturyfox

Harry Potter i Darovi smrti, 2011

Harry Potter i Darovi smrti, 2011
warnerbrospictures
Scena u kojoj Voldemort zagrli Malfoya bila je ideja glumca Ralpha Fiennesa. Prvotna ideja je bila da će samo proći pored njega, ali Fiennes je smatrao da je to previše dosadno.

Skrivena ljubav (Call me by your name), 2017

Skrivena ljubav (Call me by your name), 2017
frenesyfilmcompany
U ovoj drami najpoznatija scena svakako je ona u kojoj Timothee Chalamet dvije sekunde gleda u kameru kao da gleda direktno u srca gledatelja. Ovo je nešto za što se odlučio potpuno sam i nije ni čudo što je bio nominiran za Oscara.

Otimači izgubljenog kovčega, 1981

Otimači izgubljenog kovčega, 1981
paramountpictures
Indiana Jones se u ovom djelu filma trebao mačem boriti protiv zlikovca u dugoj, iscrpnoj i teatralnoj borbi.

Sve je bilo spremno za početak snimanja ali Harrison Ford je toga dana imao trovanje hranom i nikako nije mogao odraditi toliku scenu pa je umjesto onog isplaniranog samo upucao lika. To je postala legendarna scena.

Kum, 1972

Kum, 1972
paramountpictures
"Leave the gun, take the cannoli" - poznata rečenica iz filma zapravo je poprilično improvizirana. Trebao je reći samo prvi dio rečenice, no zbunio se jer se sjetio druge scene u kojoj govori o talijanskom desertu.

Klub boraca, 1999

Klub boraca, 1999
artlinsonproductions
Prva tučnjava u kojoj Brad Pitt objašnjava što je uopće klub boraca zapravo je improvizirana od strane glumca Edwarda Nortona i redatelja Davida Finchera.

Nortonov lik trebao je udariti Brada po ramenu, no redatelj ga je zamolio da napravi nešto neočekivano pa ga je ovaj udario po uhu. Njihove reakcije i ispričavanja nakon udarca zbog toga su izgledale još realističnije.

Kapetan Amerika, 2011

Kapetan Amerika, 2011
marvel
Impresivna scena u kojoj Kapetan Amerika ima savršeno tijelo ima jedan neobičan neisplanirani trenutak. Glumica Hyley Atwell nije poštovala scenarij i instinktivno je dotaknula tijelo Chrisa Evansa. Odlučili su to ostaviti u filmu jer je bio dobar znak toga koliko je Chris dobro izgledao.

Spašavanje vojnika Ryana, 1998

Spašavanje vojnika Ryana, 1998
amblinentertaiment
U ovoj drami Stevena Spielberga, u jednom trenutku Tom Hanks i Matt Damon dijele sjećanja o domu. Damon je cijeli svoj monolog izmislio na mjestu, koliko god to bilo teško povjerovati.

Iron Man, 2008

Iron Man, 2008
paramountpictures
Jedna od poznatijih rečenica filma: "Ja sam Iron Man." je improvizacija Roberta Downeyja Jr. Ova slučajnost usmjerila je daljnje stvaranje Marvelovog svijeta i dala ideju za stvaranje cijelog serijala Iron Man filmova.

Najnovije