Kontakt  •   © Lajk 2020

11 najobičnijih stvari zbog kojih u nekim državama možete završiti u zatvoru

11 najobičnijih stvari zbog kojih u nekim državama možete završiti u zatvoru
42K
Foto: BrightSide
Prije nego što odlučite otputovati u druge krajeve svijeta, bilo bi dobro proučiti njihove zakone. Svi mi više-manje znamo što je u redu činiti, a što ne, no postoje i neke stvari koje su kod nas sasvim normalne, a u drugim državama kažnjive. Jedan od takvih primjera je skupljanje školjkica u Tajlandu.
U Tajlandu je zabranjeno skupljanje školjkica s plaže. Postoji primjer u kojem su ruski turisti zbog toga bili zatvoreni. Djevojke su morale platiti po 2000 dolara kako ne bi godinu dana sjedile u zatvoru.
U Tajlandu je zabranjeno i hranjenje riba. Policija je došla po jednu ženu nakon što je htjela hraniti ribe pod vodom. Platila je samo kaznu, diplomati iz njene države su je spasili od zatvorske kazne.
Posjedovanje većeg broja igraćih karata također je zabranjeno u Tajlandu. 1935. godine donijeli su zakon kojim su odredili da je maksimalni broj karata koje smijete posjedovati 120.
U australskim saveznim državama Queenslandu i Victoriji je psovanje u javnosti zabranjeno. Ljudi koji se toga ne drže mogu završiti u zatvoru s maksimalnom kaznom od 6 mjeseci.
U Singapuru je zabranjeno spajanje na tuđe WiFi mreže, čak i ako su otključane. Ukoliko to želite učiniti, morate obavijestiti vlasnika mreže, u protivnom biste mogli provesti 3 godine u zatvoru.
Lista lijekova koje ne smijete unijeti u Japan je podugačka. Zabranjeni su čak i neki lijekovi protiv prehlade. Morate se držati liste dopuštenih lijekova, u protivnom vas policija može privesti.
Ako odlučite posjetiti Dubai, budite spremni na detaljne preglede na zračnoj luci. Jedan Švicarac je dobio zatvorsku kaznu od 4 godine zbog "neurednosti", na odjeći je imao zrnca maka koja su otpala s peciva. Možda im je zbog toga bio sumnjiv.
Saudijska Arabija je poznata po svojim strogim zakonima. Zabranjen je čak i "dabbing" plesni pokret jer ova poza ruku njihove vlasti asocira na drogiranje.
U Saudijskoj Arabiji morate paziti i kad jedete. Stranci i turisti koji odluče jesti u javnosti tijekom Ramazana mogu biti uhićeni ili odmah deportirani.
U Floridi je zabranjeno beskućnicima davati hranu u javnosti. 90-godišnji svećenik je zbog toga bio u pritvoru 2 mjeseca. Hranu im smijete davati samo na posebno određenim mjestima.
U Floridi postoji i gradić u kojem je od 1944. godine službeno zabranjeno pljuvanje u javnosti. Osobe koje se ne drže ovog pravila mogu završiti u zatvoru.

Najnovije