Djevojčica koja pati od neobične bolesti stvorila je medvjediće u kojima se mogu sakriti vreće za infuziju

Djevojčica koja pati od neobične bolesti stvorila je medvjediće u kojima se mogu sakriti vreće za infuziju
2K
Iako je najveća želja svih roditelja da im dijete bude zdravo u svakom trenutku, ponekad se ipak razbole i onda im je potrebna najbolja moguća zdravstvena pomoć. Rijetko je nekom dijetetu posjet bolnici drag i simpatičan, a pogotovo bolnička oprema koja ih često straši.

Djevojčica iz Amerike proživljavala je istu stvar i odlučila vreće s infuzijskim otopinama staviti u plišane medvjediće - i tako je nastao njen vlastiti proizvod pod imenom Medi Teddy. Medvjedić osigurava djeci sretnije okruženje u bolnici, budući da im vreće krvi ili infuzije često znaju biti nepoznate i čudne.
Medi Teddy
Ime djevojčice je Ella Casano i ima 12 godina, a sa 7 joj je dijagnosticirana čudna bolest po imenu idiopatska trombocitopenična purpura, zbog koje je rizik od krvarenja i ozljede uvijek vrlo visok. Iz istog razloga, svakih osam tjedana mora posjećivati bolnicu i dobivati novu krv.
Medi Teddy
"Kada sam prvi put dobivala krv sve te cijevi su mi izgledale jako strašno, a kada sam vidjela da i drugu djecu to smeta htjela sam napraviti nešto s čim ću stvoriti prijateljsko i opušteno okruženje, i tako je nastao Medi Teddy." rekla je Ella.
Medi Teddy
Njena je kreativnost iznenadila mnoge, a pogotovo bolničko osoblje. Uz pomoć donacija koje su brojni ljudi slali Elli i njenoj mami, one sada mogu stvarati još medvjedića i davati ih onima kojima su potrebni.
Medi Teddy

Najnovije