Ruski farmeri kravama stavljaju VR naočale, pogledajte zanimljiv razlog

Ruski farmeri kravama stavljaju VR naočale, pogledajte zanimljiv razlog
3K
Foto: Shutterstock
U poljoprivredi raste trend usredotočenja na dobrobit životinja. I dok poljoprivrednici iz različitih zemalja ugrađuju automatske četke za ribanje i svojim životinjama puštaju opuštajuću glazbu, ruski stručnjaci su za nešto sasvim drugo.

Krave gledaju zelene livade.

Krave gledaju zelene livade.
Ako pogledate fotografiju iznad možete pomisliti da je ovo futuristički filmski set, ali bi bili u krivu. Naočale su posebno stvorene da kravama prikažu zeleno polje.
Neke prethodne studije pokazuju da životinje pod stresom proizvode manje mlijeka zbog smanjenog apetita i zdravstvenih problema. Stručnjaci vjeruju da ovaj novi alat može pomoći kravama da se opuste i povećaju proizvodnju mlijeka.
Program je razvijen na temelju istraživanja koje je provelo Sveučilište Wageningen & Research.
Prema priopćenju za javnost koje je za moskovsku regiju izdalo Ministarstvo poljoprivrede i hrane, IT stručnjaci uspjeli su stvoriti jedinstveni par naočala prilagođenih anatomskoj strukturi glave krava.

Krave su postale smirenije i njihovo raspoloženje se poboljšalo.

Krave su postale smirenije i njihovo raspoloženje se poboljšalo.
Prvi rezultati pokazali su da se anksioznost krava smanjila i njihovo cjelokupno emocionalno raspoloženje poboljšalo. Istraživači potvrđuju da će nastaviti proučavati utjecaj VR naočala na ukupnu proizvodnju mlijeka.
Iako je ova vijest objavljena na službenim stranicama ruskog ministarstva, postoje neke sumnje. Nije točno poznato gdje je održan eksperiment i tko je stvorio te naočale.

Ne postoji nijedan drugi dokaz koji bi mogao pokazati opis VR slušalica ili videozapise krava koje ih nose. Vjerujete li ovoj vijesti?

Najnovije